Jedinstvena kadetska liga

Jedinstvena kadetska liga (6. kolo): Šibenka “stotkom” preko Rudeša

KK ŠIBENKA – KK RUDEŠ 100:61 (24:10, 29:11, 21:19, 26:21)

U šestom kolu jedinstvene kadetske lige Šibenka je ugostila Rudeš. Susret su bolje otvorili domaćini te su nakon 4 min. prisilili gostujućeg trenera na minutu odmora 10-2, dobra obrana Šibenčana i skok u obrani otvorili su kontranapade i brzu tranziciju pa se na prvi odmor otišlo s prednošću domaćina 24-10.

Šibenčani koriste uspavanost gostiju te nakon 5 min. nastavka odlaze na već  velikih +24, trener Edin Hadžić rotacijama pokušava pronaći petorku koja će adekvatno odgovoriti rastrčanim narančastima, ali to mu ne polazi za rukom. Narančasti još više podižu agresivnost u obrani što je još više zagušilo igru Rudeša koji su  muku mučili u napadu. Najveću štetu u obrani Rudeša rade visoki igraći Šibenke braća Ivišić i Antić koji su svojom unutarnjom igrom bili nezaustavljivi, što je kasnije otvorilo vanjske šuteve narančastima. Malešovi momci odlaze na veliki odmor i više nego zadovoljni 53-21.

Uvjerljiva i lepršava igra nastavila se pa je prednost rasla na velikih, nedostižnih +34 (74-40). Velika prednost omogućila je trenerima da daju  priliku drugim igračima pa je tako Maleš uveo dva mladića Brajković, Pancirov (2005.godište). Mladi Brajković je zadnjim košem na susretu, a njegovim prvim, zaključio susret 100-61.

Najistaknutiji pojedinci kod pobjednika bili su Zvonimir Ivišić (24 koša, 11 skokova, 7 blokada), Tomislav Ivišić (20 koševa, 8 skokova, 6 asistencija, 3 blokade) i Frane Antić (18 koševa, 12 skokova). Kod poraženih najistaknutiji pojedinac bio je Leon Šljivarić (15 koševa, 10 skokova).

Edin Hadžić, trener Rudeša: “Čestitao bi Šibenci na pobjedi. Očito su puno bolja ekipa, a nama ostaje da skupljamo iskustvo i da napredujemo”.

Petar Maleš, trener Šibenke: “Ušli smo maksimalno motivirano i bez podcjenjivanja. Momci su odradili odličan posao pa smo na kraju mogli dati šansu i najmlađima”.

KOMPLETNA STATISTIKA

Sličan sadržaj