HT Premijer liga Prva Muška Liga

Furnir poveo Dinamo za 3 poena u prvoj izlučnoj utakmici borbe za HT Premijer ligu

KK DINAMO – KK FURNIR 84:87 (18-30, 28-20, 17-22, 21-15)

U vrlo uzbudljivoj prvoj izlučnoj utakmici Furnir je izašao kao nominalni pobjednik s 3 poena razlike. Naime, posebnost je izlučnih utakmica ta da se obje računaju kao jedna, odnosno koševi se zbrajaju na kraju druge utakmice pa, s obzirom na malu razliku u poenima, zasigurno možemo očekivati još jednu neizvjesnu utakmicu u drugom susretu.

Furnir je rezultatski kontrolirao cijelu utakmicu, no valja napomenuti kako se Dinamo nekoliko puta vraćao s dvoznamenkaste razlike pokazavši da Furniru neće biti lako zadržati premijerligaški status.

Za Dinamo se ponovno iskazao dinamični duo Hrvoje Garafolić (24 poena, 6 asistencija, 4 osvojene lopte) – Marko Jurič (20 poena), a dvoznamenkasti su bili i Nenad Delić s 11 te Ivan Nakić-Vojnović s 10 poena.

Kod Lavova iz Dubrave ponovno je najbolji bio Tramaine Isabell s 35 poena, dok je Mihajlo Jerković upisao 15 poena i 7 skokova, a Luka Pandurić dodao 12 poena.

KOMPLETNA STATISTIKA

Jeronimo Šarin, trener Furnira: “Apsolutno sam nezadovoljan s ovom utakmicom koja je trebala završiti s puno većom razlikom na našoj strani. Greške u završnici s izgubljenim loptama su katastrofa i premijerligaška momčad to ne bi smjela raditi. Razočaran sam kako je na kraju završilo jer smo trebali danas puno toga rješiti. Pred nama je još 40 minuta mučenja, ali ovo je nedopustivo kako su neki igrači loše reagirali u posljednjoj četvrtini”

Milan Ličina,  trener Dinama: ”Dobra i čvrsta utakmica u kojoj smo odradili onaj dio koji nam je bio bitan u ovoj utakmici. Moramo bolje reagirati na njihovu zonu koju su igrali 40 minuta jer ovako će nas uspjeti izloviti. Idemo u Dubravu na njihov teren, ali ja vjerujem u svoje dečke kao što vjerujem cijelu sezonu”.

 

 

Sličan sadržaj