FAVBET Premijer liga

FAVBET Premijer liga, treća utakmica četvrtfinalne serije: Cibona preko Zaboka do polufinala

KK Cibona – KK Zabok 97-67 (27-13, 23-14, 32-22, 15-18)

U trećoj utakmici četvrtfinalne serije FAVBET Premijer lige, Cibona je upisala visoku pobjedu protiv Zaboka rezultatom 97-67 te se plasirala u polufinale gdje čeka Split. Bila je to jednosmjerna utakmica gotovo od samog starta, Cibona je opet pokazala da ih se ne smije otpisati te uzvratila Zaboku u najvažnijoj utakmici sezone na pravi način. Službeni predstavnik Cibone Dino Repeša odlučio se započeti utakmicu sa standardnom petorkom Krešimir Radovčić, Ivan Perasović, Ivan Majcunić, Josip Pavković i Aleksandar Aranitović. S druge strane, trener Tomas poslao je parket petorku Antonio Sikirić, Nickolas Raphael Neal, Dino Cinac, Emil Savić, Luka Cvitanović.

Cibona je odlično otvorila utakmicu, povela 6-0 te ostavila Zabok bez koša pune tri minute igre. Gosti su potom odgovorili serijom 0-9 te poveli prvi put na utakmici, ali to nije trajalo dugo. Pri rezultatu 12-13 za momčad Ivana Tomasa, Cibona je podigla tempo te se serijom 15-0 do kraja prve četvrtine odvojila na prvu dvocifrenu razliku na utakmici (27-13). Cibona je i u drugu četvrtinu prenijela sjajnu igru iz završnice, Zabok je do poluvremena postigao tek 14 poena, Cibona 23, pa se na veliki odmor odlazi s rezultatom 50-27.

Ipak, poučeni već utakmicom iz regularnog dijela sezone kada je Zabok u Draženovom domu preokrenuo dvocifreni zaostatak, ekipa trenera Repeše i kroz treću četvrtinu nije dozvoljavala gostima povratak u utakmicu te je prednost rasla do čak 33 razlike (82-49). Na ulasku u posljednju dionicu postalo je jasno da
Zabok ne može okrenuti zaostatak, tu su priliku dobili mlađi iz rostera Cibone poput Ferderbera. Utakmica je završena rezultatom 97-67. Cibona će tako u idućem krugu na Split koji ima prednost domaćeg terena, prva utakmica igra se na Gripama, druga u Draženovom domu, a eventualna treća opet na Gripama.

Tekst: KK Cibona

Foto: Ivana Dergez/KK Cibona

Sličan sadržaj