3x3Reprezentacije 🇭🇷

3×3 U17 Europsko prvenstvo: Muška reprezentacija izborila četvrtfinale, danas kreću djevojke

Na Europskom prvenstvu u 3×3 košarci za žene i muškarce do 17 godina koje se održava u Heraklionu na Kreti u petak je muška hrvatska reprezentacija odigrala dva susreta te se s jednom pobjedom i jednim porazom plasirala u četvrtfinale u kojem će joj protivnik u nedjelju u 17:55 sati biti Slovenija.

U prvom susretu Hrvati su pobijedili Njemačku 21-12, dok su u drugom poraženi od Španjolske 21-16. Boje Hrvatske u konkurenciji 12 najbolji europskih zemalja brane Juraj Brkić, Roko Cetina, Vito Mlatac i Niko Bandov.

“Protiv Njemačke smo odlično krenuli, vodili smo 15-5 negdje na polovici utakmice, pobijedili smo 21-12, a zanimljivo je da je od svih susreta odigranih u petak ovaj najkraće trajao. Bili smo odlični napadački i obrambeno, a na kraju utakmice smo znali da smo zbog poraza Njemačke od Španjolske osigurali plasman u četvrtfinale. Susret protiv Španjolske ipak je bio važan jer je odlučivao hoćemo li dalje na Irce ili Slovence. Ulazak u utakmicu je bio lošiji. Španjolci su bili dominantniji, viši i jači od nas. Niko Bandov je dobio udarac u prsa što ga je sprječavalo da odigrao punom snagom. Sve kupa je rezultiralo porazom. Ipak, nismo nezadovoljni. Nadamo se pobjedi protiv Slovenije i plasmanu u polufinale”, rekao je Roko Cetina.

Danas natjecanje započinju i djevojke koje nastupaju u sastavu Jelena Brkičić, Hana Budimir, Viktoria Rogić i Andrea Stanković.

U 18:40 sati protivnik Hrvatskoj bit će reprezentacija Poljske, a u 20:20 Španjolska.

Sve utakmice možete pratiti na FIBA 3×3 You Tube kanalu.

FOTO: FIBA

Sličan sadržaj