Reprezentacije 🇭🇷U20 (ž)

Ženska U20 reprezentacija poražena od Crne Gore, ozlijedila se Hana Muhl

HRVATSKA – CRNA GORA 69:80 (22:25, 12:18, 20:14, 15:23) 

U20 ženska reprezentacija Hrvatske poražena je u pripremnoj utakmici odigranoj u Sportskoj dvorani Srednje škole Jelkovec u Sevetama od Crne Gore 69-80.

Izjednačena prva četvrtina donijela je zanimljivu košarku u kojoj su se ekipe izmjenjivale u vodstvu do završnih 22-25 za Crnu Goru. U drugoj četvrtini Klara Rimarčuk jednim pogođenim bacanjem približava na dva poena zaostatka (23-25) nakon čega slijedi velika serija Crnogorki 11-0 za respektabilnu prednost od 13 poena (23-36).

Do poluvremena Hrvatice su smanjile zaostatak na 34-43, a u trećoj četvrtini se potpuno vratili u igru te izjednačile na 54-54. U zadnju četvrtinu ipak se ušlo s prednošću Crnogorki 54-57 i to zahvaljujući trici Milene Bigović. To kao da je dodatno podignulo igračice Crne Gore koje u posljednjoj četvrtini preuzimaju kontrolu igre u svoje ruke, odlaze i na +17 (56-73) i mirno zatvaraju utakmicu. Svakako im je posao olakšala i činjenica da se ozlijedila jedna od nositeljica hrvatske igre Hana Muhl.

Iva Dorja Žaja je postigla 10 poena uz osam skokova, četiri asistencije, tri osvojene lopte i dvije blokade što je čini najkorisnijim igračicom Hrvatske. Lina Strilić je postigla 13 poena, Hana Muhl 12, uz pet skokova i tri osvojene lopte, a Vivien Nejašmić 11.

U nedjelju, s početkom u 19 sati, ove će dvije reprezentacije odigrati još jedan pripremni susret.

“Zaslužena pobjeda Crnogorki, bile su bolje i dominantnije u utakmici, nekoliko vanjskih igračica odličnom igrom dva na dva su nam radile probleme a šutirali su nevjerojatnih 8-9 za tricu u prvih 15 minuta i vodile 10-12 poena razlike. Treću četvrtinu smo odigrali kako treba i došli do izjednačenja, ali nas je presjekla ozljeda Hane Muhl u tom trenutku i bez nje smo izgubili pozitivan ritam tako da su se gošće u zadnjoj četvrtini vratile na prednost od desetak poena. One igraju A Diviziju i većina igračica su iz istog kluba, Budućnosti, kao i trener tako da je uigranost očita, a i počeli su pripreme 10 dana prije nas. Uz to, mi i ovih 15 dana do prvenstva trebamo produžili fazu dobre igre od večeras na duži period i nadati se da ozlijede Hane Muhl i Marte Ostojić nisu teže prirode i da će moći igrati na službenim utakmicama B divizije u Rumunjskoj od 28. srpnja”, rekao je trener mlade ženske reprezentacije Stipe Bralić.

Sličan sadržaj