Esports

Najavljena 2. sezona eFIBA-e, sudjeluje i Hrvatska

Međunarodna košarkaška federacija FIBA i ESL FACEIT Group (EFG), tvrtka koja se bavi esportom i industrijom video igara objavili su popis zemalja koje će sudjelovati  u drugoj sezoni eFIBA-e, FIBA-inom službenom NBA 2K24 turniru.

Od 3. listopada nacionalni savezi u sedam regija borit će se u pro-Am načinu igre NBA2k24 kako bi osigurali mjesto u prvom eFIBA svjetskom finalu uživo na DreamHack Winter festivalu i dio nagradnog fonda od 50,000 eura.

2. sezona eFIBA-e više je nego udvostručila broj saveza koji sudjeluju. Događaj uključuje online regionalne kvalifikacije od 3. listopada do 2. studenog i regionalna finala od 7. do 9. studenog diljem jugoistočne Azije, Oceanije, Bliskog istoka, Afrike, Sjeverne Amerike, Južne Amerike i Europe.

Pobjednici regionalnih finala i dvoje najboljih iz Europe osigurat će mjesto u finalu 2. sezone eFIBA, koje će se održati uživo na gaming lifestyle festivalu DreamHack Winter od 25. do 26. studenog u Elmiji, Jonkoping, Švedska.

Ove će sezone u e-FIBA natjecanju sudjelovati:

  • Europa (26): Albanija, Austrija, Belgija, Hrvatska, Cipar, Estonija, Finska, Francuska, Njemačka, Velika Britanija, Grčka, Izrael, Italija, Litva, Luksemburg, Crna Gora, Poljska, Portugal, Srbija, Slovačka, Španjolska, Švedska, Švicarska, Nizozemska, Türkiye, Ukrajina
  • Afrika (14): Alžir, Burkina Faso, Kamerun, Obala Bjelokosti, DR Kongo, Egipat, Gabon, Gana, Mali, Maroko, Senegal, Tunis, Zimbabve, Nigerija
  • Sjeverna Amerika (6): Barbados, Kajmanski otoci, Dominikanska Republika, Gvatemala, Portoriko, SAD
  • Jugoistočna Azija (5): Indija, Indonezija, Mongolija, Filipini, Singapur
  • Južna Amerika (4): Argentina, Brazil, Urugvaj, Venezuela
  • Oceanija (2): Guam, Novi Zeland
  • Bliski istok (4): Bahrein, Saudijska Arabija, Katar, Libanon

eFIBA Co-Streaming
Ove sezone eFIBA aktivno surađuje s NBA2K zajednicom kroz suradnju s kreatorima širom svijeta, kao i co-streamerima eFIBA događaja s paketom  resursa koji se mogu prilagoditi igračima – uključujući pristup gameplay feedovima, slojevima, prilikama za intervjuiranje igrača i još mnogo toga. Paket alata za streaming otvoren je za streamere u zajednici koji se mogu ovdje prijaviti za ekskluzivan pristup.

Počevši od 3. listopada, regionalne kvalifikacije i regionalna finala 2. sezone eFIBA-e, kao i svjetsko finale eFIBA-e, prenosit će se utorkom i četvrtkom na eFIBA-inim Twitch i YouTube kanalima te na FIBA-inim Twitch i YouTube kanalima.

 

 

Sličan sadržaj