Esports

Hrvatska u drugom izdanju FIBA Esports Open-a!

5. studenog 2020. | FIBA, Međunarodna košarkaška federacija, je najavila kako će čak 38 nacionalnih reprezentacija podijeljenih u sedam regionalnih konferencija sudjelovati u drugom izdanju FIBA Esports Open-a koje će se održati tijekom tri vikenda.

U prvom izdanju, u lipnju ove godine, sudjelovalo je sedamnaest reprezentacija. S obzirom na veliki interes nacionalnih saveza, drugo izdanje FIBA Esports Open održat će se u svim FIBA regijama, s ukupno šest dana online akcije.

Svaka će se momčad sastojati od sedam igrača: pet na terenu i dvije rezerve. Igrat će se NBA 2K21 na PS4, u Pro-AM načinu. Ekipe i ovaj put smiju potpuno prilagoditi avatar igrača, dresove i dizajn dvorane.

Reprezentacije će biti podijeljene u sljedeće konferencije: Afrika, Sjeverna i Srednja Amerika, Južna Amerika, Europa, Bliski Istok i Jugoistočna Azija. Konferencije su postavljene prema zemljopisnim uvjetima i distribuciji poslužitelja.

Europska konferencija u kojoj se nalazi hrvatska reprezentacija zakazana je za 12. i 13 prosinca. Afrika, Bliski Istok i Jugoistočna Azija igrat će 14. i 15. studenog, a Sjeverna i Srednja Amerika, kao i Južna Amerika igraju 19. i 20. prosinca. Završnice će se igrati na dvije pobjede i to u svim FIBA Esports Open II konferencijama.

Niže pogledajte koje ćemo sve reprezentacije ove jeseni gledati u borbi za osvajanje svojih konferencija, no jasno je kako je upravo u našoj, europskoj, najveća konkurencija.

Sličan sadržaj