Reprezentacije 🇭🇷U16 (ž)

Ženska kadetska (U16) reprezentacija: U drugoj prijateljskoj utakmici Slovenke pokazale više

HRVATSKA – SLOVENIJA 60:74 (12-16, 15-26, 14-16, 19-16)

U sklopu priprema za FIBA European Challenger Ženska kadetska reprezentacija Hrvatske odigrala je i drugu prijateljsku utakmicu sa Slovenijom. Dok su u prvoj slavile, u drugoj su ipak bolje snašle gošće koje su vodile tijekom cijele utakmice. Na poluvremenu je nedostatak iznosio već 15 poena, a naše su djevojke do kraja tek uspjele iskontrolirati utakmicu na način da ne dopuste daljnje povećavanje vodstva suparnica.

Slovenke su imale značajno više skokova (51 spram 38 naših), no možda se ključnom pokazala nedovoljna preciznost šuta, posebno za tri poena (1/9).

Najefikasnija igračica utakmice bila je naša Lucija Banović s 23 poena, 7 skokova i 3 asistencije. Dvoznamenkasta je bila i Ella Majstorović s 12 poena, 9 skokova i 3 asistencije.

Željko Ciglar, glavni trener reprezentacije dakako nije bio zadovoljan današnjim rezultatom: “Danas poraz, zaslužen. Slovenke su igrale još čvršće, oduzele su nam kontranapad i kad te ne krene i šut, ne možeš očekivati bolji rezultat. Moram iskreno priznati da su Slovenke tehnički puno ispred naših djevojaka. S lakoćom igraju i stvaraju pozicije za lake poene. Dobro, ne treba biti previše strog kritičar, treba nastaviti ovim putem, sigurno je da će se forma stabilizirati i da ćemo biti u stanju odigrati 3 utakmice u nizu s istom energijom i koncentracijom. Danas prolaznu ocjenu zaslužuje samo Lucija Banović.”

 

 

Sličan sadržaj