Reprezentacije 🇭🇷U16

U16 turnir: Hrvatska bolja od Poljske, Poljska od Slovenije, Slovenija od Hrvatske

U16 međunarodni turnir u Sv. Martinu se uspio odigrati unatoč pojavi koronavirusa u redovima reprezentacije. Naime, Hrvatska je prvobitno bila podijeljena na Bijele i Crvene koji su odvojeno trenirali, a redovno testiranje pokazalo je pozitivne testove u određenim slučajevima Bijelih. Tako je zapravo Hrvatska nastupala u polovičnom izdanju, no momci su se sjajno držali i odigrali utakmice u visokom voljnom momentu.

U prvoj je utakmici Hrvatska bila za koš bolja od Poljske, a rezultati ostalih utakmica su kako slijedi:

Hrvatska – Slovenija 62:88
  • Hrvatska: Žarković 7, Škugor – , Jemo 6, Perković 14, Raguž 4, Tadić 8, Petranović 4, Grbić 6, Miović 2, Katanović 7, Horvatić 4.
  • Slovenija: Zemljič -, Dolinšek 6, Zdravkovič -, Hrabar 31, Zajko 2, Bolhar -, Petkovski 21, Flis 15, Brežan 5, Zadnik 4, Perko -, Frochlich 4.
Poljska – Slovenija 83:77
  • Poljska: Zylicz -, Poradzki 6, Kiejzik 6, Kolodzinski -, Lesniak 23, Kowalczyk 3, Monko 9, Sternicki 7, Baganc 24, Ambroziak 3, Marcinski 2, Kornacki -.
  • Slovenija: Zemljič -, Dolinšek 6, Zdravkovič 3, Hrabar 16, Zajko 4, Bolhar 4, Petkovski 15, Flis 6, Brežan 5, Zadnik 8, Perko -, Frochlich 10.

Trener Rajko Vidaković nakon utakmice sa Slovenijom nije bio zadovoljan rezultatom, no zadovoljan je detekcijom problema: “U prvom je poluvremenu bio egal, imali smo i 4 poena vodstva u poluvremenu. Vodili smo i na otvaranju drugog poluvremena, međutim zatim se dogodio veliki energetski pad gdje smo detektirali možda i najveći problem ove generacije, a to je kondicijska sprema. Naši su igrači počeli padati, dok su Slovenci držali jednak ritam igre i rezultat je polako odlazio na njihovu stranu, tako da smo drugo poluvrijeme izgubili s dosta velikom razlikom.

Druga ključna stvar je bila ta da su Slovenci počeli preuzimati sve naše blokade, a imaju visinski ujednačenu petorku. To je obrana koje se najteže napada i za koju treba biti izrazito spreman. Sada znamo na čemu trebamo raditi i kako obučavati igrače. Također, i tehnička kvaliteta igrača se treba podignuti na višu razinu, tako da smatram da smo izrazito dobro iskoristili ovaj turnir da detektiramo sve naše slabe strane, a sad na sljedećim okupljanjima treba na tome raditi i popravljati.”

Sličan sadržaj