Reprezentacije 🇭🇷U16

Na U16 međunarodnom turniru Hrvatska za koš bolja od Poljske

Najavljivani U16 međunarodni turnir u Sv. Martinu ipak će se morati odigrati u malo drugačijem formatu. Naime, hrvatska je reprezentacija bila podijeljena na Crvene i Bijele, no testiranjem je ustanovljena pojava koronavirusa u redovima Bijelih pa na samom turniru sudjeluju samo Crveni (Hrvatska) te Poljska i Slovenija.

Hrvatska je jučer odigrala svoju prvu utakmicu i to protiv poljske reprezentacije. Susret odlične dinamike i neizvjestan u samoj završnici ponudio je dobar uvid u budućnost kadetske reprezenatcije.

HRVATSKA – POLJSKA 70:68

HRVATSKA: Žarković 13, Škugor – , Jemo 9, Perković 13, Raguž -, Tadić 8, Petranović 4, Grbić 6, Miović 3, Katanović 12, Horvatić 2.
POLJSKA: Zylicz -, Poradzki 2, Kiejzik -, Kolodzinski 4, Lesniak 10, Kowalczyk 10, Monko 6, Sternicki 19, Baganc 13, Ambroziak 4, Marcinski -, Kornacki -.

Rajko Vidaković, trener reprezentacije Crvenih na turniru: “Odigrali smo prvu kontrolnu utakmicu na turniru. Mi smo podijelili reprezentaciju pa smo igrali praktički s pola reprezentativaca protiv Poljaka koji su bili u kompletnom sastavu. Utakmica je bila zanimljiva i neizvjesna, na kraju je otišla u našu korist s dva razlike u samoj završnici susreta. Međutim, bilo je očito da su Poljaci puno uigranija ekipa od nas, budući da smo se mi sastali i odradili tri treninga prije utakmice. Oni su uspjeli promijeniti tri tranzicijske obrane, dvije pozicijske obrane, nekoliko setova napada, dok smo mi igrali praktički divlju igru. Ipak, uspjeli smo im parirati, a na njihovu veliku agresivnost našli smo način kako da prenesemo loptu i u jednom trenutku čak vodili 18 razlike. Na kraju smo pali, ali mene najviše raduje što to znači da imamo velikog prostora za napredak. Kad selekcioniramo 12 najboljih i postavimo igru, smatram da ova reprezentacija ima lijepu perspektivu.”

Trener Vidaković najavljuje i sutrašnju utakmicu sa Slovenijom: “Slična ekipa kao i Pojlska, s možda još kvalitetnijom prvom petorkom, svi igraju jako usku obranu, dobri šuteri, vidi se slovenska škola. Svi su motorički i fizički dobri, međutim nemaju neku visinu, tako da ćemo našu igru tražiti kroz visinu, leđnu igru i skok iako je to u kadetskoj košarci ponekad i kontraproduktivno. Bez obzira na to, mi moramo naše visoke igrače navikavati na kontakt, da ulaze u reket i igraju košarku što bliže košu. Bekove ćemo iskoristiti za pick n’ roll bez obzira na rezultat. Bitno nam je uspostaviti model igre i da što više reprezentativaca vidimo na djelu.”

 

Sličan sadržaj