Reprezentacije 🇭🇷Seniorke

REPREZENTACIJA (Ž): Dan 1. treninga u Rigi, utakmica sa Sjevernom Makedonijom otkazana

Ženska seniorska reprezentacija Hrvatske nalazi se u ‘balonu’ u Rigi, glavnom gradu Latvije s jedinim ciljem da posljednje kvalifikacijske utakmice okrene u svoju korist i plasira na Europsko prvenstvo. Prvobitnim rasporedom planiran je susret s Njemačkom 4. veljače te sa Sjevernom Makedonijom u subotu, 6. veljače.

No, prijelomna vijest jest da reprezentacija Sjeverne Makedonije neće moći nastupiti u ovom ciklusu. Prema trenutačno raspoloživim informacijama, dva člana makedonskog stožera su uoči puta bila pozitivna na koronavirus, no u ovom slučaju, i većina igračica i ostatak stožera se smatraju bliskim kontaktima te su nadležne zdravstvene institucije Sjeverne Makedonije procijenile da bi putovanje bilo preveliki rizik (unatoč negativnim testovima), kao i da ostatak reprezentacije treba ostati u samoizolaciji.

I naša je reprezentacija, kao i mnoge druge, pogođena sveprisutnom epidemijom, na put nisu krenuli izbornik Stipe Bralić i pomoćna trenerica Iva Borović Gregov. No, kako je izbornik Bralić bio pozitivan i na serološkom testiranju, odnosno test je pokazao postojanje antitijela, HKS radi sve što je u ovom trenutku moguće kako bi se izbornik ipak priključio u reprezentaciji. Naime, dogovorena su ponovna testiranja te, ako novi test na COVID virus bude negativan, Bralić će se u srijedu, 3. veljače, priključiti reprezentaciji.

Trenutačno glavnu trenersku riječ vodi pomoćni trener reprezentacije Goran Gunjević, a danas u Latviju stiže i Mladen Erjavec, instruktor HKS-a.

Trenera Gorana Gunjevića smo uhvatili za pokoju riječ o nesvakidašnjoj situaciji koja je, čini se, zahvatila poveći broj reprezentacija.

„Malo nas je uhvatila neugodna situacija, no bili smo spremni i na to. Uvijek postoje i varijante B i C, tako smo se pripremali i za prvi balon. Tada nas je dohvatilo na igračkom kadru, a sada nažalost na stručnom kadru.“

Prošao je tako i prvi trening ovog ciklusa…

„Jutarnji trening je protekao odlično. Djevojke su došle motivirane, znaju što im je glavni zadatak i cilj i vidi se na njihovim licima da su spremne na to.“

Njemačka reprezentacija je ostala bez dvije svoje uzdanice: Gülich i Sabally, koliko to mijenja našu igru?

„Zapravo, Sabally nije bila ni u prvom balonu pa su i dalje igrale jako dobro. Nedostatak Gülich ih je sigurno oslabio, ali ono što mene osobno veseli, ali i cijeli stožer i Savez je naš roster. Vratila se Marija Režan, došla je Iva Slonjšak, Ivana Tikvić, Lea Miletić… tako da imamo u neku ruku slatke brige jer otkako su se one vratile, mi više ne gledamo ni prema Njemicama ni bilo kojem drugom protivniku. Čisto smo fokusirani na sebe i svoje mogućnosti.“

Kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo Njemačka-Hrvatska pogledajte u četvrtak, 4. veljače s početkom u 15:30 uživo na programu SPTV-a te na službenom FIBA YouTube kanalu.

Sličan sadržaj