Reprezentacije 🇭🇷Seniorke

REPREZENTACIJA (Ž): Seniorke na putu bez izbornika Bralića

Epidemija koronavirusa svakim danom postavlja nove i teže izazove pred sport. U najnovijem slučaju, Ženska seniorska reprezentacija Hrvatske krenula je na posljednje kvalifikacije za Europsko prvenstvo bez izbornika Stipe Bralića i pomoćne trenerice Ive Borović Gregov čiji su se posljednji PCR testovi pokazali pozitivnima.

Reprezentacija će u latvijskom ‘balonu’ odigrati odlučujuće utakmice protiv Njemačke i Sjeverne Makedonije, te pozitivni nalaz izbornika nije mogao stići u lošije vrijeme – baš na ‘biti ili ne biti’ odlaska na EuroBasket.

S obzirom da je serološki test izbornika Bralića također bio pozitivan, što znači da je utvrđeno postojanje antitijela za SARS CoV-2 virus, postoji nada da će na naknadnom PCR testu izbornik biti negativan, odnosno da će se priključiti reprezentaciji sa zakašnjenjem.

U međuvremenu, reprezentaciju će na treninzima od sutra službeno voditi pomoćni trener Goran Gunjević, a stožeru će se priključiti i Mladen Erjavec, dugogodišnji instruktor HKS-a koji je već i direktno sudjelovao u radu Ženske seniorske reprezentacije.

Ni ostale europske reprezentacije nisu ostale pošteđene sveprisutnog koronavirusa. Jednako kao i naša, i slovenska je vrsta za ovaj ciklus ostala bez izbornika Damira Grgiča i pomoćnog trenera Jure Krajnca, no naši su susjedi ostali i bez dvije igračice (Lea Debeljak i Mojca Jelenc).

Naše direktne konkurentice za odlazak na EP – reprezentacija Njemačke ostala je, kako navode zbog bolesti, bez stožerne igračice Marie Gülich (Valencia) te bez Line Sontag, a ciklus će zbog ozljede zgloba propustiti i odlična Satou Sabally (Fenerbahce).

KVALIFIKACIJSKE UTAKMICE ZA EP:

  • 4. veljače u 15:30 Njemačka – Hrvatska
  • 6. veljače u 15:30 Sjeverna Makedonija – Hrvatska

Utakmice pogledajte uživo na Sportskoj televiziji – SPTV-u te FIBA YouTube kanalu.

FOTO: Odmor na amsterdamskom aerodromu na putu za Rigu

Sličan sadržaj