Reprezentacije 🇭🇷U20

FOTO U20 reprezentacija: Protiv Njemačke upisana još jedna uspješna pripremna utakmica

 

Muška U20 reprezentacija se, kao i sve druge mlađe reprezentacije, ove godine priprema za FIBA European Challenger koji se igra umjesto Europskog prvenstva. Challenger je na rasporedu od 20. do 25. srpnja u grčkom Herakliosu, a Hrvatska se nalazi u skupini s Grčkom, Slovenijom, Izraelom, Ukrajinom i Belgijom.

Nakon dvije pobjede u prijateljskim utakmicama s Češkom u Sv. Martinu na Muri, reprezentacija se preselila u Veliku Goricu gdje je večeras odigrala prvu od dvije planirane utakmice s Njemačkom. Slavilo se i ovog puta, semafor je ispisao 88:76, iako trener reprezentacije Dino Repeša ističe kako rezultat u prijateljskim utakmicama nije primarni cilj.

U prvoj se četvtrini Njemačka bolje snašla, nakon zakucavanja Time Lanmullera bilo je i 9 poena razlike za goste (13:22), u drugu se dionicu ušlo pri 16:24, a u drugo poluvrijeme s dvoznamenkastim vodstvom njemačke reprezentacije (34:45).

U drugom poluvremenu naša reprezentacija u potpunosti je svladala njemačku obranu o čemu svjedoči i 30 ubačenih poena u trećoj četvrtini, da bi u konačnici naši reprezentativci bili ti koji su utakmicu priveli kraju s dvoznamenkastim plusom.

Lovro Gnjidić (10 asistencija, 4 osvojene lopte) i Matej Bošnjak (6 skokova) u rezultat su utkali po 19 poena, dok je Vito Porobić ubacio 14 poena.

KOMPLETNA STATISTIKA

Trener U20 reprezentacije Dino Repeša pružio je detaljnu sliku utakmice i objasnio što očekuje u sutrašnjem ponovljenom susretu s Njemačkom: “Čestitao bih reprezentaciji na teško izborenoj pobjedi protiv jedne kvalitetne reprezentacije kao što je to Njemačka s pet igrača s minutažom u Bundesligi. Definitivno prvo poluvrijeme nije bilo na nivou. Bili su u nekom grču i nedostajalo je pravog ritma, kako napadačkog, tako ni energetski obrana nije bila na razini. Bilo je tu loše komunikacije, nedovoljno priče i za 6 skokova smo izgubili prvo poluvrijeme. U drugom poluvremenu smo kontrolirali ritam, napadački gotovo savršeno. Vrlo dobro smo napadali njihovo preuzimanje i imali smo puno više lakih poena iz tranzicije. Nismo ispadali iz obrane kao u prvom poluvremenu i mogu reći da sam na kraju, unatoč ozljedi Paponje rano u utakmici kao i što Menala također nije bilo zbog ozljede, zadovoljan što smo s kraćom rotacijom uspjeli doći do pobjede protiv jednog ozbiljnog protivnika. Sutra je već nova utakmica, pokušat ćemo proširiti rotaciju, svaki igrač je bitan. Na turniru ćemo imati tri utakmice u tri dana, tako da jedna pobjeda ništa ne znači, kontinuitet je najvažniji, a za kontinuitet definitivno treba više raspoloženih igrača u rotaciji.”

Sličan sadržaj