Reprezentacije 🇭🇷U20

U20 reprezentacija dva puta slavila protiv Češke

U Termama Sveti Martin se na pripremama za European Challenger koji je ove godine zamijenio Europsko prvenstvo nalazi Muška mlada (U20) reprezentacija Hrvatske. Challenger je na rasporedu od 20. do 25. srpnja u grčkom Herakliosu, a Hrvatska se nalazi u skupini s Grčkom, Slovenijom, Izraelom, Ukrajinom i Belgijom.

U sklopu priprema za Grčku, u Svetom Martinu su mladi reprezentativci odigrali dvije prijateljske utakmice s reprezentativnom vrstom Češke te slavili u obje. U srijedu, 7 srpnja rezultat je glasio 86:76 (31-24, 17-21, 15-14 i 23-17) dok je danas semafor ispisao 80:75 (20-14, 22-17, 17-23, 21-21).

Trener U-20 reprezentacije Dino Repeša kratko je komentirao uspješne utakmice: “Nakon dvomeča s Češkom mogu reći da smo zaključili drugi dio priprema i polako ulazimo u završnu fazu u kojoj ćemo odigrati još dvije utakmice s Njemačkom u Gorici. Generalno, cilj mi je u ove dvije utakmice bio da svi igraju i da vidim pojedinačno tko, što i koliko može tako da rezultat nije bio u prvom planu. Iako smo dobili obje utakmice, prioritet je bio energija, volja, želja i neke tehničko-taktičke zamisli koje smo pripremili na početku ciklusa.”

A kakvo je stanje unutar reprezentacije?

“Dečki stvarno treniraju dobro, daju sve od sebe na svakom treningu. Unutar ekipe vlada pozitivna energija što će nas sigurno u nekim teškim trenucima dovesti do željenih rezultata. Idemo dalje, okrećemo se pripremama u Gorici, radimo na glazuri i počinjemo već i malo rezultatski razmišljati i pojedinačno se pripremati za prve protivnike, a to su Izrael i Grčka”, pojasnio je Dino uoči završne faze priprema.

Sličan sadržaj