Reprezentacije 🇭🇷Seniorke

FIBA: I kvalifikacije za Europsko prvenstvo za žene igrat će se u balonu

Kako je već ranije objavljeno, kvalifikacije za seniorsko Europsko prvenstvo igrat će se u balonu, umjesto u formatu domaćih i gostujućih utakmica. Tada je rečeno da će se o ženskim kvalifikacijskim utakmicama još odlučivati, a jučer je potvrđeno da se i kvalifikacije za žene igraju u ‘balonu’.

Upravni odbor FIBA-e Europe  raspravljao je i o kriterijima za odabir domaćina ‘balona’ za predstojeće kvalifikacije za FIBA EuroBasket 2022, nakon odluke Izvršnog odbora FIBA-e prošlog tjedna.

Svaki od muških i ženskih ‘balona’ činit će reprezentacije iz jedne od ranije ždrijebanih skupina (četiri ekipe ili tri ekipe za neke ženske skupine). Ako za neku od skupina neće biti zainteresiranih domaćina, tada će se ta skupina priključiti nekom drugom ‘balonu’.

Najvažniji kriteriji pri odabiru domaćina bit će ‘zdravstvena jamstva’ i ‘jamstva putovanja’ (detalji će vjerojatno uskoro biti objavljeni) te poštivanje zdravstvenih protokola FIBA-e, uključujući testiranja i kontrolirani ulazak u sigurno okruženje u gradu domaćinu.

Prednost će imati kandidature država reprezentacija koje bi u predstojećim ‘prozorima’ trebale odigrati dvije domaće utakmice.

U ‘balonima’ će se igrati s ili bez gledatelja, ovisno o ograničenjima vlade domaćina po ovom pitanju.

O kandidaturama za domaćine kvalifikacijskih ‘balona’ raspravljat će se tijekom sljedećeg sastanka Odbora 8. listopada 2020.

 

Sličan sadržaj