Reprezentacije 🇭🇷Seniori

FIBA: Kvalifikacije za Europsko prvenstvo igrat će se u balonu

Krovna košarkaška međunarodna federacija FIBA je danas objavila kako se kvalifikacije za Europsko prvenstvo neće igrati u uobičajenom formatu uzvratnih utakmica, već u tzv „balonu“. Važno je naglasiti da se ova obavijest koju niže prenosimo u cijelosti odnosi samo na kvalifikacije za Europsko prvenstvo za muškarce, dok se rješenje za europske kvalifikacije za žene još čeka.

„Uzimajući u obzir zdravlje i sigurnost igrača, trenera i službenih osoba, a slijedeći preporuku Liječničke komisije (Medical Commission) i Povjerenstva za natjecanja (Competitions Commission), Izvršni odbor je u vezi s kvalifikacijama za kontinentalna prvenstva u studenom 2020. i veljači 2021. odlučio kako slijedi:

  • Sve utakmice u oba prozora trebale bi se provoditi u “balonu”, umjesto utakmica kod kuće i u gostima, uz suglasnost lokalnih vlasti zaduženih za zdravstvo i u skladu s FIBA-inim zdravstvenim protokolima (uključujući PCR testiranje i strogo kontrolirani ulazak u sigurno okruženje u gradu domaćinu)
  • Svaki “balon” sastojat će se od 4 ili 8 momčadi (jedna ili dvije kvalifikacijske skupine). O domaćinima će se još odlučivati na regionalnoj razini te će biti objavljeni u dogledno vrijeme.“

Izvor: fiba.basketball

Sličan sadržaj