Ostala natjecanjaReprezentacije 🇭🇷Seniori

Mario Hezonja na vrhu Europe s Real Madridom

Real Madrid je u finalnoj utakmici Eurolige pobijedio Olympiacos 79:78 i time po rekordni, 11. put zaslužio naslov pobjednika Eurolige, a posljednji su put pehar podizali 2018. godine.

Olympiacos je tijekom utakmice većinom bio u minimalnom vodstvu, no nisu postigli pogodak u posljednje dvije minute igre. Preciznije, dvije minute do kraja Olympiacos ima komfornu situaciju pri 78:72, no Sergio Rodriguez s druge strane ubacuje koš i tricu za priključak na 78:77, a Sergio Lull tri sekunde do kraja ubacuje pobjednički koš za Real. Olympiacosu se pružila posljednja šansa, ipak Kostas Sloukas promašuje gotovo uz zvuk semafora i Bijeli (Los Blancos) kreću sa slavljem predvođeni španjolskim veteranima zaslužnima za preokret.

A u kraljevskom klubu slavio je i naš reprezentativac Mario Hezonja i to s velikih 12 poena, 3 skoka i dvije ukradene lopte, preuzevši time baklju od Krune Simona koji je sa svojim Efesom slavio u posljednje dvije sezone Eurolige. Ne valja zaboraviti ni da je Mario tijekom cijele sezone konstantno bilježio više nego solidne brojke, s prosječnih 10.6 poena i tri skoka po utakmici, a u nastavku možete pogledati i fantastično Super Mario zakucavanje na finalu. Čestitke Mario!

FOTO: FIBA

Sličan sadržaj