Ostala natjecanjaReprezentacije 🇭🇷

Kruno Simon i Tomislav Mijatović na vrhu Europe

Krunoslav Simon i Tomislav Mijatović su prvaci Europe! Naime, košarkaši Anadolu Efesa osvojili su naslov europskog prvaka, u finalu završnog turnira Eurolige u Kölnu su svladali Barcelonu s 86:81 (15-22, 24-14, 26-22, 21-23).

Dugogodišnji hrvatski reprezentativac i Efesov igrač Krunoslav Simon je za 28:31 minuta provedenih u igri ubacio četiri poena (šut za dva poena 2/4, trica 0-3) uz tri skoka, dvije asistencije i jednu osvojenu loptu. Uz Krunu Simona, zasluge za europsku pobjedu nosi još jedan Hrvat – Tomislav Mijatović je već jedanaestu sezonu pomoćni trener u Efesu, a nekoć je obnašao i dužnost pomoćnog trenera u reprezentaciji Hrvatske.

Ovo je prvi naslov europskog prvaka za Anadolu Efes do kojega je stigao u svom drugom nastupu u finalu. Prije dvije godine je izgubio od ruskog CSKA, a prošle se godine finale nije održalo, no valja zabilježiti da je Efes do okončanja sezone dominirao ligom. Noćašnji naslov zasigurno je zaslužen i najljepša nagrada za trogodišnje čekanje. Anadolu Efes su do povijesnog uspjeha predvodili Vaslije Micić s 25 i Shane Larkin s 21 poenom.

Od srca čestitamo Kruni Simonu i Tomislavu Mijatoviću na osvajanju naslova prvaka Europe!

 

 

Sličan sadržaj