Kup Krešimir Ćosić

Uskoro završnica Kupa “Krešimir Ćosić”: Promjena formata i Propozicija natjecanja

Epidemija virusa COVID-19 uzrokovala je brojne teškoće u sezoni 2020/21, mnoge odgode utakmica i promjene kalendara. No, Hrvatski košarkaški savez kontinuirano traži rješenja koja imaju za cilj olakšati sezonu klubovima, ali i privesti ju uspješno kraju.

Kup “Krešimir Ćosić” u tim nastojanjima nije iznimka. Obzirom na epidemiološku situaciju procijenjeno je da ove sezone niije moguće organizirati tzv. ‘Final Eight’, odnosno natjecanje gdje bi na istom mjestu istodobno boravilo osam momčadi te je stoga Upravni odbor Hrvatskog košarkaškog saveza donio odluku da se umjesto Final Eighta završnica ove godine odvije na način da se igraju:

  • 4 utakmice četvrtzavršnice
  • 2 utakmice poluzavršnice
  • 1 utakmica završnice.

Kako bismo izašli u susret klubovima u ovoj, među ostalim, i financijski zahtjevnoj sezoni, a ujedno održali tradiciju Kupa, HKS je velik dio troškova preuzeo na sebe, uključujući i putne troškove gostujućih klubova.

Što se samog sustava izmijenjene završnice tiče, za svaki krug se izvlače parovi. Utakmice četvrtzavršnice i poluzavršnice se igraju kod prvoizvučenog kluba.

Završna utakmica se igra na neutralnom terenu, izvlači se domaćinstvo, a o mjestu odigravanja utakmice odlučuje povjerenik natjecanja.

Utakmice četvrtzavršnice se moraju odigrati najkasnije do 3. veljače 2021., poluzavršnica se igra 10. veljače, a završna utakmica na neutralnom terenu 13. veljače 2021.

📄 DOKUMENTI

Podsjećamo, 18. siječnja su izvučeni sljedeći parovi četvrtzavršnice:

  1. KK Cibona – KK Adria Oil Škrljevo
  2. KK Vrijednosnice Osijek – KK Zadar
  3. KK Split – pobjednik utakmice KK Belišće – KK Hermes Analitica (igra se 23.1.2021.)
  4. KK Zabok – KK Furnir

*Osim o formatu završnice Kupa, Upravni odbor HKS-a je na svojoj elektroničkoj sjednici 19. siječnja donio i odluku o privremenom ukidanju članarina za klubove Druge muške lige, o čemu više pročitajte OVDJE.

 

Sličan sadržaj