Druga muška liga CentarDruga muška liga IstokDruga muška liga JugDruga muška liga SjeverDruga muška liga ZapadHKS

Privremeno ukinute članarine klubovima Druge muške lige

U više nego izazovnoj i neizvjesnoj košarkaškoj sezoni 2020/21, Hrvatski košarkaški savez neumorno radi na očuvanju natjecanja pa i košarkaškog sporta uopće i u stalnoj je potrazi za rješenjima problema koji se nameću kako odgodama utakmica, tako i nemogućnošću treniranja i igranja raznih kategorija košarkaša i košarkašica.

Od izrade Protokola HKS-a za vrijeme epidemije COVID-19, prilagođavanja primjerice Premijer ženske lige mogućnostima klubova pa do konstantne komunikacije s nadležnim Ministarstvom u kojoj se inzistira na određivanju epidemiologa na sportskoj razini i, možda najvažnije, na povratku svih kategorija u trenažni proces, HKS pokušava iznaći najbolja rješenja za uspješno igranje te, u konačnici, i uspješan završetak sezone.

Iako je to tek jedan u nizu napravljenih koraka, obavještavamo Vas da je danas (19. siječnja) Upravni odbor HKS-a putem elektroničke sjednice donio odluku o privremenom ukidanju članarina klubovima Drugih muških liga.

Tako klubovi Drugih muških liga neće plaćati članarinu dok ne igraju utakmice, odnosno dok je na snazi Odluka Stožera civilne zaštite o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja u skladu s kojom, između ostalih, ekipe Drugih muških liga ne mogu održavati treninge i igrati utakmice.

Uspješan završetak sezone, a pod čime podrazumijevamo odigravanje natjecanja u cijelosti, jedan nam je od najvažnijih ciljeva. HKS će uvijek poštovati mjere koje izriče Stožer civilne zaštite RH, i iako nije moguće predvidjeti kada one više neće biti na snazi, istovremeno želimo naglasiti da ćemo uložiti sve napore kako bi se sve lige odigrale do kraja, posebno Druge lige koje nisu vremenski ograničene zbog drugih natjecanja.

Hrvatski košarkaški savez

Sličan sadržaj