HKSReprezentacije 🇭🇷

Hrvatska nepromijenjeno na FIBA ljestvici

Drugi ciklus kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ​​2023 donio je mnoštvo uzbudljivih utakmica dok reprezentacije iz cijelog svijeta nastavljaju svoju bitku za mjesto među 32 momčadi na prvenstvu koje će se sljedeće godine igrati na Filipinima, u Japanu i u Indoneziji.

Posljednje su kvalifikacije uzrokovale i određene promjene u najnovijoj FIBA ​​svjetskoj rang listi za muškarce. U Europi su, recimo, prema gore napredovale Francuska, Grčka, Island i Gruzija, a došlo je i do promjena među pet najboljih. Francuska je zamijenila mjesta sa Slovenijom, prešavši s petog na četvrto mjesto nakon dvije pobjede nad Portugalom koje su im unaprijed osigurale drugi krug europskih kvalifikacija, dok je Slovenija u međuvremenu dvaput izgubila od Finske.
Druga promjena u prvih 10 dovela je do toga da je Grčka skočila ispred Italije na deveto mjesto. Grci su upisali dvije pobjede nad Turskom, dok je Italija doživjela poraz nakon dva produžetka na Islandu prije nego što su istu reprezentaciji ipak dobili kod kuće.

Hrvatska nakon poraza i pobjede nad Švedskom stoji nepromijenjeno – piše se 21. mjesto na svijetu i 13. u europskim okvirima.

FIBA ranking ljestvica presented by Nike

Sličan sadržaj