FAVBET Premijer liga

Split u dalmatinskom derbiju nadigrao Šibenku

SPLIT – ŠIBENKA 70:55 (24:13, 15:16, 16:10, 15:16)

Split je u 10. kolu HT Premijer lige na Gripama svladao Šibenku s 70:55 (24:13, 15:16, 16:10, 15:16). “Žuti” su tih konačnih plus 15 imali već u 8. minuti (19:4) i premda su se gosti pokušavali vratiti, dolazili i do minus 8, momčad Srđana Subotića sigurno je realizirala pobjedu. Bez Shannona Shortera i Mate Kalajžića nije bilo lako “Žutima”, prve seniorske minute dobio je junior Antonio Klepo.

– Ponosan sam na današnju utakmicu, ponosan na moje igrače. Sve što se događalo iza kulisa bilo je stvarno ludo. Posebno bih istaknuo Mavru, koji je jučer ozlijedio gležanj, u teškoj je osobnoj situaciji, ali stavio se na raspolaganje, odigrao, a bez njega ne bismo mogli popuniti ni roster. U utakmicu smo ušli jako, s pravim gardom bez obzira na stanje i to je najveći dobitak – rekao je Subotić.

Odličan je u redovima Splita bio Lewis Sullivan, ostvario je “double-double” (17 poena, 12 skokova), Tyrell Nelson s 18 poena (8 skokova) bio je prvi strijelac, a Lovre Runjić ubacio je 17 poena. Zapaženih 26 minuta odigrao je Ante Perkušić, uz 4 poena imao je 6 skokova.

Kod Šibenke nije bilo igrača, koji se istaknuo, nitko nije bio dvocifren u nijednom segmentu, po 9 poena ubacili su Lawrence Kakar i Patrik Jambrović.

– Utakmica je prelomljena u prvoj četvrtini, Split je napravio osjetnu razliku na osnovu naših pogrešaka. Čestitke mojim igračima na borbi, ovo nam je u šest dana bila treća utakmica. Nismo odustajali do samog kraja, ponosan sam karakterom ovih momaka – kazao je Šibenkin trener Damir Milačić.

Tekst: Ozren Maršić
Foto: Ivica Čavka/KK Split

Sličan sadržaj