FAVBET Premijer liga

KOLUMNA: ZADAR – SPLIT, drugi čin velikog finala…

ZADAR – SPLIT (18h) – ARENA SPORT TV

Vrtjeli smo prethodnih dana razne scenarije obračuna velikih dalmatinskih ekipa. Dominirala je u analizama riječ – izjednačenost. Međutim pratili smo totalnu zadarsku dominaciju i nejaki splitski odgovor, nakon kojega su u kritikama možda i najžešći bili sami igrači Splita i njihov trener. Svi će međutim konstatirati kako je to tek prva epizoda velikog finala. Neke će se stvari pamtiti, neki negativni rekordi isticati. Pa je tako momčad Splita u prvom poluvremenu imala samo jednu asistenciju, a do kraja tek 6. Do 25. minute pogodili su samo dvije dvice iz 19 pokušaja.

Zadar je odigrao fascinantnu obranu. Dominirali su u skoku, imali stalno loptu, poentirali često iz druge ili treće akcije. Nisu imali slabu točku. Kralježnica ekipe Mavra, Onuaku, Carter funkcionirala je bez greške, ali su srčane poticaje donosili Junaković, Vuković, Palokaj i ostali… Split je odigrao neobično mekano, daleko od siline polufinalnih okršaja s Cibonom. Momčad Mile Karakaša ostala je u Zadru i četvrtak iskoristila za trening u dvorani Krešimira Ćosića. Nadaju se povratku Tonija Perkovića koji je propustio prvu utakmicu zbog viroze. U dosadašnjih 7 međusobnih okršaja u sezoni Zadar vodi s 5:2. Uzeli su i Kup Krešimira Ćosića u Omišu i jasno je kako su ovoga trenutka u velikoj psihološkoj prednosti.

Povedu li Zadrani s 2:0 nasmiješila bi im se i dvostruka kruna. Split pak prije svega želi oprati veliku mrlju. Jasno im je da je poraz u srijedu iz kategorije posebnih, ali kapetan Roko Ukić racionalno dodaje kako je tek 1:0 bez obzira na dojam. Bit će osobito interesantno vidjeti jesu li moguće kakve nove taktičke sekvence i je li u finalnoj seriji vrijeme za dramatiku. Prijenos druge finalne utakmice HT Premijer lige između Zadra i Splita je u petak u 18 sati na ARENA SPORT TV.

Sličan sadržaj