3x3

3X3 reprezentacija Hrvatske osvojila drugo mjesto na turniru u Subotici

Kao što smo najavili, muška seniorska 3×3 reprezentacija Hrvatske otišla je u Suboticu na jaki međunarodni turnir i tamo osvojila odlično 2. mjesto.

U prvom susretu u skupini naši su basketaši pobijedili Nizozemsku 20:19, da bi zatim izgubili od Rusije 21:19. Bilo je to dostatno za drugo mjesto u skupini i plasman u polufinale gdje ih je čekala do tada neporažena Slovenija.

Nakon velike drame, reprezentacija Slovenije je svladana s 21:20 te se Hrvatska našla u finalu. Bio je to odličan susret u kojem je pobjeda lako mogla otići i na drugu stranu. U finalu je ipak slavila domaća Srbija s 21:16 te je naša reprezentacija zauzela drugo mjesto na turniru.

Reprezentativac Ante Markoč bio je zadovoljan rezultatom i turnirom općenito, no ističe kako mjesta za poboljšanje ima: ”Prvo se moram zahvaliti svima iz organizacije koji su se potrudili da nam ništa ne nedostaje. Bio je ovo odličan test turnir za nas. Iznimno smo zadovoljni rezultatom i osvojenim drugim mjestom, ali smo također svjesni da nismo dobro funkcionirali i komunicirali u obrambenom dijelu gdje smo primali puno laganih koševa. Sad se treba ponovo zatvoriti u dvoranu i pokušati ispratiti nedostatke.“

Sličan sadržaj