3x3

3×3 reprezentacija za vikend na međunarodnom turniru – prve pripreme za Olimpijski kvalifikacijski turnir

Muška seniorska 3×3 reprezentacija Hrvatske u subotu, 1. veljače, u Subotici igra prvi pripremni turnir u sklopu priprema za Olimpijski 3×3 kvalifikacijski turnir koji će se održati od 18. do 22. ožujka u Indiji.

Na pripremnom turniru u Subotici za Hrvatsku će nastupiti Duje Kaliterna, Ante Markoč, Stanko Kujundžić i Božidar Vrdoljak. Zbog ozljede ovaj će pripremni turnir morati preskočiti Toni Mindoljević na kojeg se svakako računa za olimpijski turnir u Indiji.

Na samom turniru u Subotici, uz domaću momčad Srbije, nastupit će Slovenija i Mongolija u skupini A, dok se u skupini B uz Hrvatsku nalaze i Rusija i Nizozemska. Dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake skupine će se plasirati u polufinale turnira.

“Na ovom iznimno jakom pripremnom turniru uz nas nastupa 5 država iz TOP 8 najboljih reprezentacija svijeta, a Hrvatska je trenutačno na 22. mjestu. Ovo će nam biti odlična prilika da vidimo u kakvom smo stanju nakon skoro dva mjeseca treniranja. Svi smo spremni, odlično se osjećamo i jedva čekamo da turnir započne”, rekao je dobro raspoloženi Duje Kaliterna koji je, kao i Božidar Vrdoljak, hrvatske 3×3 boje branio još na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Rusiji kada je 3×3 reprezentacija Hrvatske došla do četvrtfinala.

RASPORED UTAKMICA

  • 17:00 Srbija – Mongolija
  • 17:20 Rusija – Nizozemska
  • 17:40 Slovenija – Mongolija
  • 18:00 Hrvatska – Nizozemska
  • 18:20 Srbija – Slovenija
  • 18:40 Rusija – Hrvatska

Od 19:00 sati kreće knock-out faza turnira.

FOTO: 3×3 reprezentacija na kvalifikacijama za EP 2019. – Duje Kaliterna s loptom

Sličan sadržaj