Treneri

U Opatiji održan seminar za trenere seniorskih kategorija

Ovog vikenda Opatija je bila meka trenerske košarkaške struke u Hrvatskoj. U dva dana održavala su se predavanja za sve trenere seniorskih kategorija, uz prisustvo svima poznatih lica kao što su to primjerice Neven Spahija ili Stefano Pillastrini.

Srđan Subotić iz KK Split je prvog dana imao izlaganje o individualnom treningu bekova, Dino Repeša (Pardubice) je govorio o obrani s preuzimanjem nakon bloka na loptu ili direktnog bloka, Pillastrini se koncentrirao na pick&roll obranu, a Neven Spahija se također uključio s pick&roll obranom s naglaskom na igračima koji nisu uključeni u sam pick&roll.

Nedjelju su preuzeli Igor Jukić, ravnatelj Centra za istraživanje i razvoj vrhunske sportske pripreme s personaliziranom pripremom za trening i utakmicu i Sandra Župarić iz Mentalnog Treninga koja je govorila o motivaciji i psihologiji.

O svojim je dojmovima trener Dino Repeša izjavio sljedeće: “Pohvaljujem ovakvu inicijativu i jako mi je drago što sam vidio mnoge trenere nakon više godina. Odlična predavanja od strane Pillastrinija i trenera Spahije. Smatram da bi trebalo biti što više ovakvih seminara kako ljeti, tako i tijekom sezone.”

Sličan sadržaj