Treneri

U pripremi: Financijsko rasterećenje trenera za sezonu 2020/21

U subotu, 5. rujna održat će se obvezni seminar za trenere seniorskih kategorija kao jedan od uvjeta za stjecanje licence za vođenje ekipa na natjecanju. Zbog epidemiološke situacije i, u skladu s time, nastojanja sprečavanja širenja zaraze, seminar će se ove godine preseliti iz dvorane na male ekrane.

Predavanja će, naime, ići uživo, putem live streama na HKS TV-u, a popis predavača, teme i raspored bit će objavljeni uskoro.

Hrvatski košarkaški savez je svjestan situacije u kojoj su se našli mnogi klubovi i njihovi treneri te se stoga pristupilo pripremi detaljne razrade subvencioniranja trenera. Kako bi se treneri financijski rasteretili, a ujedno se i pojačala kvaliteta edukacije koju treneri moraju svake godine prolaziti, planovi vodstva HKS-a su na tragu oslobođenja plaćanja kotizacije za seminar. Seminari će se tijekom godine i dalje održavati prema planu koji je izložen kada smo objavili da će za sezonu 2020/21 odobravanje licenci za natjecanja vršiti HKS. Seminar za trenere mlađih kategorija već je održan 4. i 5. srpnja, a u razradu planova financijskog rasterećenja ulazi i povrat uplaćene kotizacije.

Bilo klasičnim pristupom u dvorani, bilo putem neke od virtualnih platformi ili prijenosima uživo, edukacija trenera bez obzira na epidemiološku situaciju ne staje, dok se istovremeno vodi računa o tome da su treneri i njihovi klubovi u financijskoj mogućnosti ispratiti uvjete za dobivanje licence za vođenje ekipa. Veselimo se početku sezone 2020/21 i smatramo da ćemo, unatoč neizbježnim ograničenjima nametnutim epidemijom, sezonu uz eventualne potrebne prilagodbe uspješno privesti kraju!

Sličan sadržaj