Treneri

#ostanidoma predavanje [5]: Doc.dr.sc. Tomislav Rupčić s Kineziološkog fakulteta

„Sportska dijagnostika kao dio selekcije u procesu stvaranja vrhunskog košarkaša – novi pristup“

Peto izdanje video predavanja HKS-a s temama za igrače i trenere ugostilo je doc.dr.sc. Tomislava Rupčića s Kineziološkog fakulteta koji je u nekoliko navrata bio i aktivni član stručnog stožera košarkaških reprezentacija Hrvatske mlađih dobnih kategorija, kao pomoćni trener i trener.

Ovo je predavanje zapravo sukus i proizvod protekle četiri godine suradnje između Kineziološkog fakulteta u Zagrebu i Hrvatskog košarkaškog saveza na dijagnostici državnih reprezentacija, a prezentacija naslova „Sportska dijagnostika kao dio selekcije u procesu stvaranja vrhunskog košarkaša – novi pristup“ odlična je i više nego prikladna tematika za trenere te toplo preporučujemo pogledati video u cijelosti. Upravo su treneri presudan faktor nakon obavljene dijagnostike – oni su ti koji provode trenažni proces usmjeren na korekciju pojedinih elemenata kod igrača. Uz pokušaj približavanja mogućnosti moderne dijagnostike trenerima, cilj je, kako kaže Rupčić, i da samostalno kreiraju jednostavnije baterije testova za igrače.

Nakon doc.dr.sc. Tomislava Rupčića, u sljedećem video predavanju, očekuje nas proslavljeni košarkaš i trener Damir Mulaomerović, bivši izbornik reprezentacije BiH i Kosova, a u posljednjem reprezentativnom ciklusu dio stručnog stožera izbornika Veljka Mršića u reprezentaciji Hrvatske.

Pitanja i sugestije vezane općenito uz video predavanja HKS-a slobodno i dalje šaljite na e-mail: drazen.oreskovic@hks-cbf.hr.

 

Sličan sadržaj