Treneri

#ostanidoma predavanje [4]: Tomislav Mijatović, pomoćni trener Efes Pilsena

I dalje ste najčešće doma, štitite sebe, svoje bližnje i cijelu zajednicu, i to je za svaku pohvalu, no strašno vam nedostaje košarka? Košarkaške misli su uvijek tu, a zašto ih ne konkretizirati aktualnim pitanjima i odgovorima, savjetima za održavanje forme u uvjetima zaštite od pandemije i neposredno nakon završetka?

Nastavljamo #ostanidoma predavanja s temama za igrače i trenere!

Nakon aktualnog izbornika Veljka Mršića, bivšeg izbornika reprezentacije Dražena Anzulovića i sportske psihologinje Katarine Martinović, na redu je trener na dugotrajnom radu u inozemstvu Tomislav Mijatović. Nakon odlaska iz Cibone, ali i višegodišnjeg iskustva pomoćnog trenera u reprezentaciji Hrvatske, Mijatović već deset godina radi kao pomoćni trener u turskom euroligašu Efes Pilsenu i donosi jedinstvenu trenersku perspektivu iz zemlje gdje su na snazi stroge mjere u borbi protiv koronavirusa, strože no što su ikada bile u Hrvatskoj. U Turskoj je povremeno ograničena i sloboda kretanja i uveden policijski sat, što dakako mora utjecati i na plan treninga. Igrači treniraju fakultativno, bez obaveze, izabirući vrijeme treninga prema svom rasporedu, a treneri su, za sada, samo u funkciji usmjeravanja igrača. Dakle, treninge ne organiziraju klubovi već ih igrači dobrovoljno odrađuju u skladu s vlastitim željama i potrebama, dok je na klubu da to isto omogući.

Ovaj put donosimo audio zapis, a video predavanja putem Zoom platforme nastavljamo u srijedu, 6. svibnja kada je na rasporedu doc.dr.sc. Tomislav Rupčić s Kineziološkog fakulteta.

*Poveznicu na predavanje uživo objavljujemo uskoro.

  •   TOMISLAV MIJATOVIĆ o treninzima u izvanrednoj situaciji uzrokovanoj pandemijom koronavirusa

 

Sličan sadržaj