Treneri

Regionalni seminar za trenere stigao i u Varaždin

Solin, Vukovar, Matulji i za kraj tekuće godine – priča sa Sjevera, iz Varaždina. U prosincu je počela realizacija paketa edukacija za trenere, uobličena u regionalne seminare prvenstveno namijenjene trenerima mlađih dobnih kategorija.

Ovaj projekt HKS-a u vidu seminara za trenere će se održavati nekoliko puta godišnje po svim regijama istovremeno s regionalnim kontrolnim okupljanjima igrača u regiji na način da se teorija i praksa odmah spoje na primjeru treninga. U Varaždinu se ovaj put skupilo četrdesetak trenera i trinaest perspektivnih igrača kadetskog uzrasta.

Glavni predavač u prvom krugu regionalnih seminara je izbornik reprezentacije Hrvatske Veljko Mršić koji je predavanje držao uz prikaz primjera na terenu i to kroz vježbe zagrijavanja, igre 5×5 bez vođenja lopte i 5×5 s vođenjem s demonstracijom mladih nada regije Sjever.

Igor Čajić, trener u KK „Međimurje“ se osvrnuo i na sam trening i na seminar: „Večerašnji trening bio je koristan za dečke koji su prisustvovali i koji su mogli vidjeti, naučiti i pokušati sprovesti na terenu nešto novo pod vodstvom izbornika Mršića. Puno je prostora za rad dalje – dečki su mladi, 2004. godište. Što se samog seminara tiče, tema je vrlo dobra i slažem se da treba raditi na fundamentima, bez toga se ne može provoditi ni tehnika.“

Bruno Kovačić, trener i profesor tjelesnog odgoja također je izrazio zadovoljstvo: „Odlično okupljanje i odličan prikaz osnovnih elemenata. Smatram da samo treba nastaviti tim putem, bar jednom u tri mjeseca. Treneri bi se i sami trebali malo više aktivirati i pokrenuti i da su više u dvorani, a manje u kafićima na pričama.“

Prvi krug regionalnih seminara završit će u siječnju 2020. s regijom Centar u Zagrebu.

 

Sličan sadržaj