Treneri

Počinju regionalni seminari za trenere

Već neko vrijeme najavljujemo pakete edukacija za trenere –  početak je pred vratima!

Uz regionalna okupljanja perspektivnih mladih igrača koja već traju, Hrvatski košarkaški savez organizirat će i regionalne seminare za trenere. Cilj je ovog novog i izuzetno važnog projekta okupiti trenersku struku uz predavanja vezana uz tehničko usavršavanje te da treneri isto implementiraju u svoj rad u klubovima.

„Ovakvi su seminari za trenere prijeko potrebni“, rekao je glavni tajnik HKS-a Josip Vranković naglasivši značaj pokretanja seminara.

„U kontinuitetu pokretanja novih projekata, na red je došla i trenerska struka. Voljeli bismo da smo to i ranije pokrenuli, no zahtjevan je to projekt koji iziskuje određena sredstva i, naravno, dugoročno planiranje. Kako Savez raste, postalo je neminovno pristupiti i stručnom usavršavanju trenera, a uz formiranje novih liga, ovaj je projekt od vitalnog interesa za HKS. Već se dugo o tome komuniciralo unutar Saveza i u sklopu regionalnih okupljanja selekcija te ćemo ovime proširiti fokus djelovanja“, pobliže je pojasnio g. Vranković.

Pozivamo sve trenere koji žele nadograditi svoja znanja da sudjeluju na regionalnim seminarima koji će se održavati u dane kada i regionalna okupljanja selekcija čime će projekt biti zaokružena priča.

Prvi regionalni seminar bit će onaj za trenere regije Jug u Solinu već u nedjelju 8. prosinca, a glavni predavač bit će izbornik reprezentacije Veljko Mršić.

Raspored održavanja seminara za trenere

  • 08.12. 2019. SOLIN (regija Jug) – 19:00 – 21:00 (Gradska športska dvorana „Bilankuša“)
  • 12.12. 2019. VUKOVAR (regija Istok) – 13:30 – 15:30 (Sportska dvorana „Borovo Naselje“)
  • 15.12. 2019. MATULJI (regija Zapad) – 16:00 – 18:00 (Sportska dvorana „Matulji“)
  • 17.12. 2019. VARAŽDIN (regija Sjever) – 19:30 – 21:30 (Sportska dvorana „Graberje“)
  • siječanj 2020. ZAGREB (regija Centar)

 

FOTO: Instruktor Saveza Dražen Orešković na Saboru HKS-a o programu edukacija za trenere

Sličan sadržaj