Reprezentacije 🇭🇷U18

Juniori: Slovenija u prvom od dva vikend obračuna slavila protiv Hrvatske

HRVATSKA – SLOVENIJA 53:75 (11:13, 8:26, 16:18, 18:18)

Juniorska reprezentacija Hrvatske je poražena u prvom, od dva dogovorena, pripremna susreta s vršnjacima iz Slovenije. U osječkoj dvorani Gradski vrt Slovenci su slavili 53-75.

Izjednačena prva četvrtina bila je košarkaški prilično siromašna te je završila vodstvom Slovenije 11-13. Druga dionica igre se pokazala ključnom. Hrvatska je posustala, Slovenije kontinuirano podizala prednost koja je do poluvremena narasla na 20 poena (19-39).

Više od uspostavljanja ravnoteže igrači Srđana Subotića u nastavku utakmice nisu mogli ponuditi. Gosti su mirno utakmicu priveli kraju, a Hrvati imaju priliku popraviti dojam već u subotu 15. srpnja kada se u istoj dvorani s početkom u 15 sati igra revanš.

U hrvatskim redovima prednjačio je Toni Bilić s 13 poena, 8 skokova i 4 asistencije. Isti broj poena postigao je i Vito Perković.

“Nakon određenog napretka kojeg smo pokazali u zadnje dvije utakmice na turniru u Francuskoj, ovo je korak unatrag. Slovenci su nas fizički izdominirali. Trideset izgubljenih lopti i puno promašenih zicera koštali su nas rezultata. Nismo imali šansu biti konkurentni. Vjerujem da ćemo sutra biti spremniji na njihovu agresivnost i da ćemo, prije svega, kontrolirati posjed lopte. Samim tim možemo se nadati nečemu više”, rekao je nakon utakmice trener juniorske reprezentacije Hrvatske Srđan Subotić.

Sličan sadržaj