Reprezentacije 🇭🇷U18 (ž)

Juniorke osvojile drugo mjesto na turniru u Češkoj

Hrvatska je odigrala posljednju utakmicu u sklopu pripremnog turnira juniorki u Češkoj ostvarivši pobjedu nad Izraelom rezultatom 70:50 (22:16, 14:13, 17:11, 17:10).

Juniorke su otvorile turnir pobjedom nad Češkom, potom su kasnije doživjele poraz od jake Belgije, dok su danas pobijedivši Izrael osvojile drugo mjesto na turniru. U najboljoj petorci turnira našla se i igračica Lucija Banović koja je i protiv Izraela bila na visokom nivou.

Iako su Izraelke bolje otvorile susret i u prvim minutama povele serijom 1-7, Hrvatska se raspoloženim duom Božan –  Bešlić vratila u igru te šutom Valčić povela prvi put tijekom prve četvrtine 13-12. U sljedećim trenucima utakmice Hrvatska je nastavila uzlaznom putanjom i Izrael ju više nije mogao zaustaviti, a sama utakmica je završila pobjedom hrvatskih juniorki s +20 razlike.

U hrvatskom dresu istaknula se Petra Božan s 19 poena i 17 skokova ostvarivši double-double učinak, a pratila ju je i Lucija Banović s 16 poena. Jana Bešlić je zabila 14 poena i ostvarila 6 asistencija, a dvoznamenkasta je bila i Zara Valčić koja je postigla 10 poena tijekom utakmice.

Trener juniorki Dean Nemec osvrnuo se na uvjerljivu pobjedu protiv Izraela i podijelio dojmove nakon iste:

“Na kraju uvjerljiva pobjeda protiv Izraela i osvojeno drugo mjesto na turniru lijep su uspjeh ove generacije uz mogućnost da nakon što se priključe Novak i Ćuklin budemo još bolji. Protiv Izraelki, usprkos uvjerljivoj pobjedi nije bilo lako i morali smo naporno raditi da bismo stvorili razliku. U obrani morali smo braniti pet vanjskih koje sve šutiraju za tri i igraju vrlo brzu tranziciju. U napadu inzistirali smo na pronalaženju naših visokih igračica u reketu (Božan, Banović i Valčić) koje su na kraju postigle ukupno 45 koševa i potvrdile da se na njih možemo osloniti. Bekovi su morali riješiti razne oblike agresivnih obrana i zona s udvajanjem koje igraju Izraelke i dobro su to odradili. U cjelini nastup na turniru bio je uspješan i možemo biti zadovoljni cjelokupnim stanjem ekipe u ovom periodu priprema.”

Sličan sadržaj