Reprezentacije 🇭🇷U16 (ž)

Ženska kadetska reprezentacija odigrala dvije pripremne utakmice s Rusijom

Ženska kadetska reprezentacije se od 28. lipnja nalazi na pripremama u Đurđevcu. Ovaj se put ne radi o pripremama za Europsko prvenstvo, već su se zbog epidemiološke situacije i pokušaja smanjenja broja ekipa na jednom mjestu, djevojke okupile na pripremama za tzv. European Challenger. Tako će od 9. do 14. kolovoza igrati međunarodne europske utakmice u San Fernandu u Španjolskoj s reprezentacijama Španjolske, Mađarske, Litve, Srbije i Ukrajine.

Prve probe imale su protekla dva dana u Đurđevcu protiv uvijek jake ruske reprezentacije. U prvoj su utakmici slavile sa 78:63 (15:24, 21:7, 21:22, 21:10), dok su u drugoj bile bolje Ruskinje pri rezultatu 49:79 (13:24, 19:20, 11:22, 6:13).

“U prvoj odličnoj utakmici dobili smo još uvijek aktualne prvakinje Europe Ruskinje. Početna petorka Novak, Banović, Škare, Smiljanić, Bešlić, potpomognute i s Majstorović odigrale su snažno u obrani i maštovito u napadu što je rezultiralo s konačnih 78:63”, kazao je iskusni trener reprezentacije Željko Ciglar i odmah dao komentar i na drugu utakmicu:

“Jučer smo petorku koja je jučer podnijela najveći teret odmarali. Dali smo šansu i ostalim igračicama na pripremama, nažalost pretrpjeli smo osjetan poraz 79:49. No, dobili smo još dvije igračice, Božan i Ćuklin koje će popraviti rotaciju. U narednom periodu moramo pokušati podići razinu igre i odgovornosti i kod ostalih. Sljedeće dvije provjere imamo s Češkom u subotu i nedjelju.” 

Treneru i članu Stručnog savjeta za žensku košarku Željku Ciglaru je upravo danas, 8. srpnja, rođendan koji mu ovim putem od srca čestitamo!

Utakmice s Češkom su na rasporedu 10. srpnja u 18 sati te 11. srpnja u 11 sati, a statistiku uživo možete pratiti na našoj mrežnoj stranici.

Sličan sadržaj