Seniorke

REPREZENTACIJA (Ž): Visoka pobjeda u zadnjem pripremnom susretu s Poljskom

HRVATSKA – POLJSKA 88:63 (24-25, 22-10, 30-15, 12-13)

Zadnju pripremnu utakmicu pred odlazak na Eurobasket naše reprezentativke su odigrale protiv reprezentacije Poljske u Velikoj Gorici . Krenule su naše cure mekano i agresivne Poljakinje to koriste pa je  nakon 0:8 izbornik Stipe Bralić prisiljen pozvati minutu odmora nakon samo 3 minute. Urodilo je plodom jer vrlo brzo hvatamo priključak na krilima Begić i Cvitković pa prva četvrtina završava 24:25.

U drugoj četvrtini pojačavamo obranu i s nekoliko ukradenih lopti i brzih kontranapada radimo seriju kojom dolazimo i do 14 koševa viška 44:30. Povukle su Slonjšak i Dojkić i na poluvrijeme odlazimo s 46:35.

U 26. minuti odlazimo na dotad najvećih 63:43. Obrana je i dalje nepropusna, ali i napad je djelovao moćno. Cure su bile rastrčane, odličan protok lopte rezultirao je i otvorenim šutevima koji su redovito završavali u košu nemoćnih Poljakinja. Kraj četvrtine visokih 76:50 i tu je priči bio kraj.

Do kraja je izbornik ravnomjerno raspodijelio minutažu i zaigrale su cure koje inače manje igraju.

Trio Dojkić (5 asistencija, 4 ukradene lopte), Slonjšak, Begić svaka po 15 koševa,  Tadić (9 koševa, 5 asistencija, 4 ukradene lopte) možda su bile istaknutije, ali i sve ostale dale su svoj obol u ovoj pobjedi koja daje optimizam pred put u Francusku.

 

KOMPLETNA STATISTIKA

Ana Marija Begić:

“Evo pobjedile smo i u zadnjoj pripremnoj utakmici protiv Poljske. Mogu reći da možemo biti zadovoljni s čitavim ciklusom priprema. Iako smo sve utakmice pobjedile znamo da nas tamo čekaju puno jače suparnice. Ipak drago mi je jer su nas te pobjede napunile samopouzdanjem i atmosfera u momčadi je fenomenalna. Idemo na Eurobasket dati sve jedna za drugu, nemamo šta izgubiti. Ako budemo igrale hrabro možemo svakog iznenaditi.”

Stipe Bralić:

“Najveći problem je u tome šta nam je ovo praktički tek druga utakmica u ovim pripremama koju smo odigrali u punom sastavu. Nakon prve utakmice u Poreču protiv Crne Gore dva tjedna smo bili bez Begić i Tikvić, Slonjšak je također zbog problema propustila turnir u Splitu. Igrali smo protiv jedne ekipe koja igra totalno suprotno od ekipa koje nas čekaju na Eurobasketu. Francuska, Rusija i Češka imaju izrazito visoku i jaku centarsku liniju u reketu, sve igračice koje godinama igraju Euroligu, dok su Poljakinje nerijetko igrale s 4 ili 5 vanjskih igračica s jakim presingom i prljavom igrom, s puno šuta za tri. Trebalo nam je dosta vremena da se na to priviknemo, ali kažem, najveći je problem šta nemamo, u kompletnom sastavu, dovoljan broj utakmica i treninga. Dobra je vijest šta su naše visoke cure danas odradile bez bolova tako da očekujem da će do Eurobasketa u ovih par dana još podići formu i da ćemo spremni dočekati utakmice u skupini.”

FOTO: Marin Sušić

Sličan sadržaj