Reprezentacije 🇭🇷U20

U20 (ž) reprezentacija s dvije pobjede nad Velikom Britanijom završila prvi ciklus priprema

HRVATSKA – VELIKA BRITANIJA 70:68 (7-15, 26-20, 19-14, 18-19)

Ženska U20 reprezentacija je u Đurđevcu u sklopu priprema za Europsko prvenstvo odigrala i drugu pripremnu utakmicu s Velikom Britanijom. U prvoj utakmici Hrvatska je slavila sa sigurnih 57:44, dok je drugu pobjedu izvojevala s nešto neizvjesnijih 70:68.

Velika Britanija je u prvoj četvrtini pomalo šokirala Hrvatsku tricama i odlaskom na 0:8, pa i dvoznamenkastim vodstvom na 3:13 (kraj prve četvrtine 7:15), no u drugoj četvrtini reprezentaciju su povukle Vivien Nejašmić i Lucija Banović i držale Hrvatsku na posjed zaostatka. Trica Sare Deidda za 25:23 označila je prvo vodstvo izabranica Ive Borović-Gregov, no na veliki se odmor ipak odlazi s neznatnom prednošću gošći pri 33:35.

U trećoj se dionici nastavlja izmenjivati vodstvo, dok u četvrtoj ipak dominira Hrvatska s najvećom prednošću pri 69:62 nakon polaganja Nejašmić. Britanke nošene Oliviom Forster su se pokušale vratiti, no semafor je stao na konačnih 70:68 za Hrvatsku.

Trenerica U20 reprezentacije i bivša reprezentativka Iva Borović-Gregov: “Završili smo prvi ciklus priprema u kojem smo odigrali dvije prijateljske utakmice s Velikom Britanijom. Čestitam curama na obje pobjede, nastojali smo svim curama dati priliku zaigrati i pokušali smo postaviti neke napadačke konture i dijelove obrane. Jako sam zadovoljna s prvim dijelom priprema, djevojke su sve dosta dobro i  brzo prihvatile, treniraju, šute i rade i sve je zaista na dobrom nivou. Sada se okrećemo drugom ciklusu priprema u Zagrebu gdje nas očekuju dvije prijateljske utakmice s Austrijom u ponedjeljak i utorak, 24. i 25. lipnja.”

ŽENSKA REPREZENTACIJA DO 20 GODINA – EUROPSKO PRVENSTVO DIVIZIJE B

6. – 14. srpnja 2024. | Sofija, Bugarska

SKUPINA A: Irska, Češka, Švicarska, Slovačka
SKUPINA B: Island, Bugarska, Ukrajina, Austrija
SKUPINA C: Grčka, Belgija, Hrvatska, Albanija
SKUPINA D: Rumunjska, Nizozemska, Velika Britanija

 

Sličan sadržaj