Reprezentacije 🇭🇷Seniorke

REPREZENTACIJA (ž): Hrvatska dominantno s Luksemburgom

HRVATSKA – LUKSEMBURG 98:70 (29-21, 28-17, 20-16, 21-16)

Ženska seniorska reprezentacija vratila se s turnira u Grčkoj s porazom od domaćina i pobjedom protiv Danske i u ciklusu koji za cilj ima održati ritam utakmica i zajedništva, jer službene su utakmice tek najesen, odigrala prvu prijateljsku utakmicu s Luksemburgom.

Hrvatska je uvelike opravdala ulogu favorita i u Crikvenici upisala dominantnu pobjedu pri 98:70. Izabranice Stipe Bralića statistički su dominirale svim aspektima jednosmjerne utakmice. No jednako tako valja naglasiti da su, unatoč krajnjem rezultatu, Luksemburžanke igrale izuzetno kvalitetno, brzo i, nadasve, precizno i zadavale našoj reprezentaciji probleme. Pogodile su 12 od 24 trica, što podrazumijeva visoku preciznost od 50%. Valja dodati i da Luksemburg trenutačno ima 2:0 omjer pobjeda i poraza u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo za žene.

S izuzetnim statističkim podatkom trica može se pohvaliti i hrvatska reprezentacija – ušlo je 19 trica iz čak 51 pokušaja, od čega devet trica u prvoj četvrtini.

Najefikasnija igračica Hrvatske bila je Mihaela Lazić s 20 poena, Klaudia Periša je dodala 19, Karmen Čičić 15, Matea Tadić 13, a Ivana Ujević 10 poena. Kod Luksemburga je najbolja bila Anne Simone s 18 poena.

Već sutra, 24. lipnja, s početkom u 18:30 na rasporedu je uzvratni susret s reprezentacijom Luksemburga.

 

Sličan sadržaj