Reprezentacije 🇭🇷Seniori

REPREZENTACIJA: Izbornik Sesar objavio popis igrača za pripreme za Olimpijski kvalifikacijski turnir

Pobjedom u finalnoj utakmici Olimpijskog prekvalifikacijskog turnira pred 15.000 turskih navijača prošlog ljeta u Istanbulu, muška košarkaška reprezentacija Hrvatske održala je snove o plasmanu na Olimpijske igre u Parizu. Reprezentaciju od 2. do 7. srpnja očekuje Olimpijski kvalifikacijski turnir u grčkom Pireju, a okupljanje je na rasporedu već idućeg ponedjeljka, 10. lipnja u Zagrebu.

Izbornik Josip Sesar danas je objavio popis 17 igrača pozvanih na pripreme.
“Radi se o igračima koji su se u ovom trenutku spremni staviti na raspolaganje hrvatskoj reprezentaciji i koji imaju veliku želju svojim radom pridonijeti nacionalnoj vrsti. U ponedjeljak predvečer se okupljamo u Zagrebu, a nakon šest dana odlazimo u Opatiju gdje će nam biti baza i gdje ćemo odigrati i pripremni turnir s reprezentacijama Poljske i Brazila. U Opatiji će nam se priključiti Dario Šarić i Ivica Zubac koji zbog NBA pravila ne mogu participirati u treninzima do 17. lipnja”, objasnio je izbornik i dodao:
“Mogu reći da se cijeli moj stožer i ja radujemo pripremama, svi igrači na popisu su spremni i jedva čekaju početak. Znamo da neće biti lako, no rad u reprezentaciji Hrvatske uvijek ima posebno mjesto u srcu, povezuje i donosi dodatnu snagu.”

Borba za Olimpijske igre kreće u Opatiji – Hrvatska s Brazilom i Poljskom!

U sklopu priprema za borbu za Olimpijske igre Hrvatski košarkaški savez organizira međunarodni turnir u Opatiji. U goste nam dolaze reprezentacije Brazila i Poljske, obje odavno poznati i vrijedni protivnici. S Brazilom se Hrvatska posljednji put susrela baš na Olimpijskom kvalifikacijskom turniru, onom domaćem u Splitu 2021. godine, a s Poljskom 2022. godine u pretkvalifikacijama za EuroBasket 2025. Pretkvalifikacije su u međuvremenu uspješno privedene kraju i Hrvatska uredno igra kvalifikacije za EP – no tu priču ostavljamo za najesen. U ovom trenutku u fokusu je opatijski turnir i pripreme za Grčku.

RASPORED UTAKMICA U OPATIJI

  • 23.6.2024. Hrvatska – Poljska 18:30
  • 24.6. 2024. Poljska – Brazil 18:30
  • 26.6. 2024 Hrvatska – Brazil  18:30

Ulaznice od sutra potražite na Core Eventu, a ako niste u mogućnosti doći do SD Marino Cvetković u Opatiji, našu ćete reprezentaciju moći pratiti i na MAXSport televiziji.


Olimpijski pretkvalifikacijski turniri igrat će se od 2. do 7. srpnja 2024. u Grčkoj, Latviji, Španjolskoj i Portoriku, a samo će pobjednici svakog turnira osvojiti mjesto na Olimpijskim igrama u Parizu.

Hrvatska je izvukla turnir u Grčkoj i skupinu A sa Slovenijom i Novim Zelandom, a križat će se sa skupinom B u kojoj su Egipat, Grčka, Dominikanska Republika. Obje skupine igrat će se u grčkom gradu Pireju.

Osim Hrvatske, na Olimpijskim kvalifikacijskim turnirima sudjeluju 24 reprezentacije: Angola, Bahami, Bahrein, Brazil, Crna Gora, Dominikanska Republika, Egipat, Filipini, Finska, Gruzija, Grčka, Italija, Kamerun, Latvija, Libanon, Litva, Meksiko, Novi Zeland, Obala Bjelokosti, Poljska, Portoriko, Slovenija i Španjolska.

Na Olimpijske igre 2024 u Parizu već je direktno kvalificirana Francuska kao domaćin, a kao najbolji predstavnici svojih kontinenata sa Svjetskog prvenstva kvalificirali su se: Australija, Japan, Južni Sudan, Kanada, Njemačka, Sjedinjene Američke Države i Srbija.

Raspored utakmica na Olimpijskom kvalifikacijskom turniru u Grčkoj

  • 2. srpnja u 20:00 Slovenija – Hrvatska
  • 3. srpnja u 16:30 Hrvatska – Novi Zeland
  • 6. srpnja  – polufinalne utakmice
  • 7. srpnja – finale

Sličan sadržaj