Ostala natjecanjaReprezentacije 🇭🇷Seniorke

Mihaela Lazić u polufinalu Eurocupa, Shavonte Zellous na F4 Eurolige

Iako u veljači nažalost nismo imali prilike gledati žensku reprezentaciju Hrvatske jer je sustav kvalifikacija nešto drugačiji od muške košarke, hrvatske reprezentativke su uspješne na parketima diljem Europe. U međunarodnim natjecanjima najdalje su dogurale Mihaela Lazić plasmanom u polufinale EuroCupa te američka Hrvatica Shavonte Zellous koja putuje na Final Four Eurolige.

Shavonte Zellous, ili Z, kako je zovu suigračice, u posljednjoj je utakmici četvrtfinala igrala 36 minuta i ubacila 11 poena, od čega tri trice, i time doprinijela prvom plasmanu svojeg kluba Villeneuve d’Ascq LM (ESBVA) među četiri najbolja kluba ženske Eurolige. Dapače, ESBVA nikada do sada nije dospio ni u četvrtfinale, stoga možemo govoriti o povijesnom uspjehu tog francuskog kluba koji će do finala pokušati doći preko češkog ZVVZ USK Praha.

 

Mihaela Lazić je jesenas nakon zaslužene diplome uspješno zamijenila američki FIU (Florida International University) turskim Besiktasem. Besiktas je s Mihaelom u sastavu u obje utakmice četvrtfinala ženskog EuroCupa uspješno svladao francuski Lattes Montpellier, te će u borbu za finale protiv španjolske Girone. Mihaela je u posljednjoj utakmici provela 31 minutu, ubacila tri trice (kao i Shavonte) i upisala 9 skokova.

Sretno Miha i Z!

 

Sličan sadržaj