Reprezentacije 🇭🇷Seniori

Josip Sesar uoči početka Olimpijskog kvalifikacijskog turnira: “Ne smijemo im dozvoliti da budu u komfornoj zoni!”

Nakon podužeg puta radi tehničkog kvara na avionu, reprezentacija je U Grčkoj i odradila je prvi trening. Kako je u reprezentaciji, jesu li svi zdravi?

Nakon dugog puta i peripetija, umor je prisutan, no momci su odradili jedan trening, a danas slijedi i drugi. Što se tiče zdravstvenog biltena, sve je u redu, svi su spremni i jedva čekamo početak.“

Kada spomenemo Sloveniju svi najprije pomisle na Luku Dončića, no Josh Nebo je najnoviji slovenski naturalizirani igrač.

„Normalno je da najveći interes izaziva Luka Dončić koji je jedan od najboljih igrača na svijetu, međutim tu je i Prepelič, tu je taj Josh Nebo, tu su i Dragič, Čančar, Murić… to su sve igrači visoke kvalitete i moramo se pobrinuti da se oni ne razigraju. Dončić će vjerojatno svoje odigrati, a na nama je pokušati mu spustiti postotak uspješnosti šuta. Ključ će biti u timskoj obrani kada ne smijemo dozvoliti Prepeliču koji je sjajan šuter da se razigra. Ne smijemo dozvoliti da oni rade ono što žele, ne smijemo im dozvoliti da budu u komfornoj zoni. Pripremili smo neke taktičke varijante i detalje obrane i alternativne obrane, još ćemo dodatno napraviti video analizu njihovih dosadašnjih susreta i, nadam se, spremni dočekati utakmicu.

Josh Nebo je već igrao Euroligu i znamo način na koji igra. Različit je od njihovog dosadašnjeg Amerikanca Tobeya koji se više nakon picka okreće prema van. Nebo igra više pod košem i tu se moramo pripremiti – bitno je da na našoj utakmici ne profunkcionira ta osovina između Dončića i Neba jer je očigledno da su mu dali putovnicu zbog lakše suradnje s Lukom Dončićem.“

Fokus je na prvoj utakmici, no do druge s Novom Zelandom je tek 18 sati.

„Ta priprema je na stožeru i meni, a igrače ne želimo time opterećivati. Idemo korak po korak, pratit ćemo sve utakmice ovdje, ali fokus mora biti na prvoj sljedećoj“, kazao je na kraju izbornik Sesar.


Olimpijski kvalifikacijski turniri igraju se od 2. do 7. srpnja 2024. u Grčkoj, Latviji, Španjolskoj i Portoriku.

Hrvatska nastupa na turniru u Grčkoj u skupini A sa Slovenijom i Novim Zelandom, a križat će se sa skupinom B u kojoj su Egipat, Grčka, Dominikanska Republika. Obje skupine igraju se nadomak Atene, u Pireju.

Raspored utakmica na Olimpijskom kvalifikacijskom turniru u Grčkoj (prijenos na SportKlubu i RTL2)

  • 2. srpnja u 20:00 Slovenija – Hrvatska
  • 3. srpnja u 16:30 Hrvatska– Novi Zeland
  • 6. srpnja – polufinalne utakmice
  • 7. srpnja – finale

Sličan sadržaj