Ostala natjecanjaReprezentacije 🇭🇷Seniorke

EuroCup Women: U drugoj utakmici finala Besiktas Mihaele Lazić ipak popustio pred Lionsima

Nakon što je u prvoj utakmici finala Eurokupa za žene turski Besiktas na domaćem parketu sa 75:68 slavio pobjedu protiv London Lionsa, u drugoj je u gostima poražen s 81:70. Kako se pobjednik Eurokupa dobiva u dvije utakmice, a ne na dvije pobjede, to je ujedno značilo i da je Besiktasu, nažalost, za dlaku izmaknulo mjesto u ženskoj Euroligi.

Unatoč tomu, naša reprezentativka Mihaela Lazić odigrala je sjajnu utakmicu i s preko 33 minute u igri upisala 16 poena, od čega tri trice iz četiri pokušaja.

Sama utakmica bila je dostojna europskog finala – u drami je prevladala ekipa London Lions, kako zbog osjetljivo preciznijeg šuta iz igre (51.9% prema Besiktasovih 36.6%), tako i zbog toga što su zbog pet osobnih pogrešaka parket morale ranije napustiti tri igračice – Jovana Nogić, Yueru Li i Tijana Krivačević. Sigurno nije pripomogla ni činjenica da je trener Aziz Akkaya zbog druge tehničke pogreške morao otići u najgorem trenutku – samo dvije minute do kraja utakmice.

Ipak, povijest je ispisana, velike čestitke Mihaeli na borbi i odlično odigranoj utakmici!

Također treba napomenuti da će u Final Fouru ženske Eurolige sutra, 12. travnja, nastupiti hrvatska reprezentativka američkog podrijetla Shavonte Zellous u dresu francuskog kluba Villeneuve d’Ascq LM (ESBVA). Sretno Z.!

FOTO: EuroCup Women

Sličan sadržaj