Reprezentacije 🇭🇷Seniori

Dario Šarić: “Moj fokus je na reprezentaciji i, dok god me trebaju, uvijek ću igrati za reprezentaciju!”

Dario Šarić je uvijek, kada je god to mogao, bio dio hrvatske reprezentacije. Još od najmlađih kategorija nije znao za slobodna ljeta – cilj mu je oduvijek bio prezentirati Hrvatsku i hrvatsku košarku u najboljem mogućem svjetlu.

Prošlog je ljeta, treba naglasiti i ovo – upravo potpisavši za Golden State Warriorse, i u konačnici riskiravši NBA sezonu u slučaju ozljede, preuzeo kapetansku traku reprezentacije i predvodio je do pobjede na Olimpijskom pretkvalifikacijskom turniru u Istanbulu. U finalu je pred 15.000 suparničkih navijača Hrvatska svladala Tursku i zadržala snove o odlasku na Olimpijske igre Pariz 2024.

A sada, i dalje kapetanski, i to pred milijunskom svjetskom javnosti, Dario i dalje misli na reprezentaciju gurnuvši neizvjesnu NBA budućnost u drugi plan. Na posljednjoj ovosezonskoj konferenciji za medije Warriorsa, jer u doigravanje ipak nisu ušli, Dario je govorio o protekloj sezoni i planovima za ljeto.

“Početak sezone je bio dobar, imao sam vrijeme na parketu, pomagao ekipi i donosio neke dobre stvari. Nakon All-Star pauze više nije bilo savršeno, nisam mogao dobiti vrijeme na parketu, nisam zaista bio dio rotacije, tako se odvilo. Još mi je presvježe da razmišljam kako se to dogodilo. Na početku sezone nisam očekivao da će se stvari ići u ovom pravcu, ali tako je to u košarci, nekad ti se vrata otvore, nekad zatvore. To je jednostavno tako, ne mogu se ljutiti, to neće promijeniti činjenično stanje.”

YT screenshot: https://youtu.be/KLWIMVTbp6c

Upitan što mu je prioritet ovog ljeta i koji su sljedeći koraci Dario je bez razmišljanja odgovorio: “Prerano je govoriti o tome. Ovog ljeta imam reprezentaciju i želim ostati u formi i pripremiti se za Olimpijski kvalifikacijski turnir. Poslije toga ću razmišljati o sljedećoj sezoni na klupskoj razini.”

Slijedio je upit smatra li ljeto u reprezentaciji načinom da mu NBA vrata ostanu otvorena, a Dario je po tom pitanju bio vrlo jasan: “Ne, zaista ne. Moj fokus je na reprezentaciji, da pomognemo hrvatskoj košarci ako možemo. Nikada ne stavljam u isti koš klupsku karijeru i reprezentaciju. To su dvije različite stvari i ako sam zdrav uvijek ću igrati za reprezentaciju, dok god me trebaju, dok ne naiđe netko bolji i mlađi. Ne vidim to kao borbu za NBA ugovor.”

Naslovna foto: FIBA

Sličan sadržaj