Reprezentacije 🇭🇷Seniori

Danas ždrijeb za Olimpijske igre u Parizu – gdje pratiti?

U utorak, 19. ožujka, na rasporedu je ždrijeb za Olimpijski košarkaški turnir u Parizu 2024.

Ždrijeb će se održati u Domu košarke Patricka Baumanna u 19 sati, kuglice će izvlačiti košarkaške legende Penny Taylor i Carmelo Anthony, a prijenos uživo možete pratiti na FIBA-inom YouTube kanalu.

Načela ždrijeba
Ukupno će se 12 reprezentacija natjecati na Olimpijskom košarkaškom turniru za muškarce u Parizu 2024. koji se igra od 27. srpnja do 10. kolovoza. U ovom trenutku osam je reprezentacija s pet različitih kontinenata već kvalificirano, bilo kao domaćini ili na temelju rezultata na FIBA Svjetskom prvenstvu 2023.

Preostale četiri ulaznice preuzet će pobjednici FIBA-inih Olimpijskih kvalifikacijskih turnira koji će se održati između 2. i 7. srpnja u Pireju (Grčka), Rigi (Latvija), San Juanu (Portoriko) i Valenciji ( Španjolska).

Podsjetimo, Hrvatska će svoj put tražiti na Olimpijskom turniru u Grčkoj, u skupini A sa Slovenijom i Novim Zelandom, a križat će se sa skupinom B u kojoj su Egipat, Grčka i Dominikanska Republika. Na Olimpijske igre 2024 u Parizu već je direktno kvalificirana Francuska kao domaćin, a kao najbolji predstavnici svojih kontinenata sa Svjetskog prvenstva kvalificirali su se: Australija, Japan, Južni Sudan, Kanada, Njemačka, Sjedinjene Američke Države i Srbija.

U sljedećem su videu pojašnjena načela ždrijeba:

 

 

Sličan sadržaj