Reprezentacije 🇭🇷U20 (ž)

Ženska U20 reprezentacija 1-1 s Njemačkom, ozlijedila se Žaja

Nakon što je u prvoj prijateljskoj utakmici slavila, ženska U20 reprezentacija Hrvatske danas je u uzvratnoj utakmici ipak upisala poraz od 55:45 u njemačkom Heidelbergu u sklopu priprema za Europsko prvenstvo koje se od 28. srpnja do 6. kolovoza igra u Rumunjskoj.

Hrvatske su reprezentativke pune tri četvrtine držale potpuni egal s njemačkom reprezentacijom, ušavši u posljednju četvrtinu s rezultatom 40:38, no u posljednjoj se dionici dogodio pad te je Njemačka izvedbom od 15-7 upisala pobjedu.

Jedina dvoznamenkasta u hrvatskim redovima bila je Nika Mateković s 10 poena, iako valja dodati i Elenu Peričić s 10 skokova u zapisniku. U redovima domaćina Lina Sontag je ubacila 15 poena uz 7 skokova.

Nažalost, na parketu se ozlijedila Iva Dorja Žaja, jedna od nositeljica igre, a trener Stipe Bralić procjenjuje kako će propustiti Europsko prvenstvo.

“Igrali smo dvije prijateljske utakmice protiv izuzetno jake njemačke reprezentacije koja je mnogo viša i snažnija od nas. One, kao i mi, igraju u B diviziji, iako po svojoj kvaliteti pripadaju najboljim europskim ekipama u u ovoj kategoriji i sigurno im je mjesto u A diviziji, kao što je, vjerujem, i nama”, otpočeo je analizu trener Bralić.

“U prvoj utakmici smo pobijedili s 8 poena razlike, a igrali smo s 10 igračica u rotaciji, no kad smo u drugom poluvremenu krenuli maksimalno na pobjedu, igrali smo sa skraćenom rotacijom. U večerašnjoj smo utakmici odmarali Linu Strilić koja je jučer bila najbolji strijelac. No, dogodila nam se velika nezgoda u osmoj minuti kada se prilikom šuta ozlijedila Iva Dorja Žaja jer joj je protivnica ušla stopalima ispod gležnja te je u trenutku naskoka jako ozlijedila nogu. Pitanje je koliko je teška ozljeda, a sigurno neće nastupiti na Europskom prvenstvu. Bez nje i Strilić, pa i bez Hane Mühl i Marte Ostojić koje smo zbog ozljeda ostavili u Zagrebu, cure su odigrale hrabru i čvrstu utakmicu i podignule nivo obrane, što smo i tražili posljednjih dana. Utakmica je do dvije minute prije kraja bila potpuno u egalu. Velika je razlika što je danas za Njemačku nastupila i Lina Sontag, igračica koja je na prošlom seniorskom Europskom prvenstvu igrala 20 minuta po utakmici, a Njemačka je završila na sedmom mjestu. Djevojke su se hrabro borile, dobro smo čuvali njihove odlične šuterice s vanjskih pozicija, borile su se i protiv za glavu viših protivnica ispod koša. Sljedećih dana se moramo oporaviti i, nažalost, praktički bez ijedne visoke igračice te klase otići na Europsko prvenstvo”, rekao je Bralić svjestan izazova koji reprezentaciju čekaju narednih dana.

Hrvatska: Terze 5, Rodek 9, Rimarčuk7, Sekulić, Nekić, Nejašmić 2, Žaja 5, Dobrić, Crnjac 6, Peričić 1, Jakelić, Mateković 10

U20 – EUROPSKO PRVENSTVO DIVIZIJE B
Craiova, Rumunjska – 28. srpnja do 6. kolovoza
SKUPINA A: Njemačka, Ukrajina, Velika Britanija, Švicarska
SKUPINA B: Rumunjska, Grčka, Irska, Gruzija
SKUPINA C: Nizozemska, Hrvatska, Slovenija, Kosovo
SKUPINA D: Bugarska, Island, Slovačka, Norveška, Austrija

Sličan sadržaj