Reprezentacije 🇭🇷Seniori

Ždrijeb za Olimpijski kvalifikacijski turnir već u ponedjeljak, 27.11. u 19 sati

Ždrijeb za Olimpijski kvalifikacijski turnir sve je bliže – već u ponedjeljak, 27. studenog, u 19 sati (ranije je bilo najavljeno 18 sati) Hrvatska saznaje gdje i protiv koga se bori za Olimpijske igre.

Nakon osvajanja Olimpijskog pretkvalifikacijskog turnira u Turskoj, Hrvatska će u posljednju rundu borbe za Olimpijske igre od 2. do 7. srpnja sljedeće godine. Samo pobjednici svakog od četiri Olimpijskih kvalifikacijskih turnira osvojit će ulaznicu za Pariz 2024. Iako su u nekim medijima već najavljeni gradovi domaćini turnira, službena će odluka pasti tek na sjednici Izvršnog odbora FIBA-e 27. studenog ujutro.

Načela ždrijeba
Dvadeset i četiri reprezentacije koje su se kvalificirale na Olimpijski kvalifikacijski turnir podijeljene su u šest skupina od po četiri ekipe, na temelju FIBA-ine svjetske ljestvice.

Na svakom od četiri turnira naći će se dvije skupine od po tri momčadi. Jakosne skupine 1, 4 i 5 činit će skupine A, dok će jakosne skipine 2, 3 i 6 činiti skupine B. Četiri domaćina bit će raspoređena na turnire koji se održavaju u njihovoj zemlji.

Kako bi se očuvala geografska ravnoteža na sva četiri turnira, primjenjivat će se sljedeća načela ždrijeba:

U svakoj skupini mogu biti najviše dvije europske momčadi, a na svakom turniru ne više od tri europske momčadi. Po skupini može biti najviše jedna momčad s američkog kontinenta. Na svakom turniru može biti najviše jedna momčad iz Azije i Oceanije te jedna iz Afrike.

Gledatelji mogu pratiti live prijenos ždrijeba na FIBA ​​YouTube kanalu.

Sličan sadržaj