Reprezentacije 🇭🇷Seniori

REPREZENTACIJA: Ždrijeb Olimpijskog kvalifikacijskog turnira zakazan za 27. studenog

Nakon što je reprezentacija Hrvatske neokrznuta prošla kroz Olimpijski pretkvalifikacijski turnir u Istanbulu, u finalu sigurno svladavši domaćina Tursku, došlo je vrijeme i za ždrijeb sljedeće stepenice do Olimpijskih igara – Olimpijskog kvalifikacijskog turnira.

U ponedjeljak, 27. studenog u švicarskom Miesu s početkom u 18 sati, održat će se ždrijeb kojim će se 24 reprezentacije koje su stekle pravo nastupa na Olimpijskom kvalifikacijskom turniru raspodijeliti u četiri turnira diljem svijeta. Domaćini turnira bit će proglašeni istog dana ujutro, nakon sjednice Izvršnog odbora FIBA-e, a samo izvlačenje bit će moguće pratiti uživo na FIBA YouTube kanalu. Samo pobjednici svakog od četiri turnira osvojit će ulaznicu za pariške Olimpijske igre.

Osim Hrvatske, na Olimpijskim kvalifikacijskim turnirima sudjeluju i: Angola, Bahami, Bahrein, Brazil, Crna Gora, Dominikanska Republika, Egipat, Filipini, Finska, Gruzija, Grčka, Italija, Kamerun, Latvija, Libanon, Litva, Meksiko, Novi Zeland, Obala Bjelokosti, Poljska, Portoriko, Slovenija i Španjolska.

Na Olimpijske igre 2024 u Parizu već je direktno kvalificirana Francuska kao domaćin, a kao najbolji sa svojih kontinenata na Svjetskom prvenstvu kvalificirali su se: Australija, Japan, Južni Sudan, Kanada, Njemačka, Sjedinjene Američke Države i Srbija.

FOTO: FIBA (Hrvatska u finalu Olimpijskog pretkvalifikacijskog turnira u Istanbulu, 20. kolovoza 2023.)

 

 

Sličan sadržaj