Reprezentacije 🇭🇷U20 (ž)

U20 (ž) reprezentacija: Pobjeda protiv Nizozemske

NIZOZEMSKA – HRVATSKA  63:69 (8-18, 19-18, 15-16, 21-17)

U posljednjoj utakmici grupne faze U20 Europskog prvenstva B divizije Hrvatska je upisala pobjedu protiv reprezentacije Nizozemske rezultatom 63:69.

Hrvatska je već prvu četvrtinu završila u dvoznamenkastom vodstvu (8-18), uz jak naglasak na napad s vanjskih linija, računajući s nedostatkom visokih igračica. Lina Strilić je u 10 minuta igre uspješno ubacila tri trice, a s jednom joj se pridružila i kapetanica Hana Mühl.

Izabranice Stipe Bralića sve do polovice posljednje četvrtine uspješno održavaju rezultatsku razliku, stajalo je na semaforu i +18 za Hrvatsku pri 51-69, no tada poeni za našu reprezentaciju staju. Valja tu uračunati četiri osobne pogreške čak tri igračice (Nejašmić, Peričić, Rodek), ozljedu Marte Terze i činjenicu da je na parket ušlo tek osam igračica. Visokoj Nizozemskoj olakšan je put i radi seriju od 12 poena, no pri 63:69 vrijeme je isteklo i Hrvatska piše pobjedu.

Lina Strilić je u pobjedu Hrvatske utkala 22 poena, dok je najefikasnija bila Elena Peričić s 14 poena, 11 skokova i tri ukradene lopte. Vivien Nejašmić je također postigla 14 poena, a valja istaknuti i svestranu Niku Rodek sa 6 poena, 9 skokova, 9 asistencija i 7 ukradenih lopti.

Nažalost, s obzirom da Hrvatska, Slovenija i Nizozemska imaju isti broj bodova u skupini i s obzirom na međusobnu koš-razliku, Hrvatska unatoč pobjedi nad Nizozemskom nije prošla u četvrtfinale natjecanja (Hrvatska -7, Nizozemska 0, Slovenija +7).

 

Sličan sadržaj