Reprezentacije 🇭🇷U20

U20 reprezentacija: Nakon Češke, Hrvatska bolja i od Crne Gore

U Šibeniku, na međunarodnom turniru za reprezentacije do 20 godina organiziranom u sjećanje na neprežaljenog Dražena, Hrvatska je odigrala svoju drugu utakmicu i upisala pobjedu protiv Crne Gore sa 72:67 (30-19, 11-15, 18-9, 13-24).

Izabranici Jeronima Šarina ušli su samopouzdano u utakmicu i već sredinom prve četvrtine stekli dvoznamenkastu prednost (15-5), da bi prvu dionicu završili s velikih 30 poena u zapisniku. Vodstvo su, u većoj ili manjoj mjeri, održavali tijekom cijele utakmice, sve do posljednje četvrtine kada reprezentacija Crne Gore u dva navrata hvata priključak i kratkoročno preuzima vodstvo (60-61 i 63-64). Ipak, hrvatski su reprezentativci mini-krizu uspješno prebrodili i slobodnim bacanjima kapetana Stellana Rajaofere priveli utakmicu kraju pri 72:67.

Vice Zanki je postigao 13 poena uz 3 skokova i dvije ukradene lopte, dok je Stellan Rajaofera ubacio 12 poena. Valja istaknuti i Filipa Kalajžića s 8 poena, 8 skokova i dvije blokade.

Glavni trener reprezentacije Jeronimo Šarin javio se odmah po odigranom susretu: “Vrlo teška utakmica koja je došla nakon samo četiri dana priprema i jučerašnje utakmice s Češkom. Izgledali smo sasvim solidno u prve tri četvrtine, međutim u posljednjoj četvrtini bilo je puno promašenih slobodnih bacanja, puno grešaka i doveli smo utakmicu u pitanje. Na kraju smo upisali pobjedu protiv Crne Gore koja je prošle godine bila treća u Europi. Bez obzira na neke loše minute, ova je pobjeda vrlo bitna zbog stvaranja pobjedničkog mentaliteta, a još je bitnije da su svi igrači dobili priliku. Tako ćemo nastaviti i sutra i pokušati pobijediti Kanadu.”

RASPORED POSLJEDNJEG DANA TURNIRA:

  • 9. lipnja u 16:45 Crna Gora – Češka
  • 9. lipnja u 19:00 Hrvatska – Kanada

Obje utakmice možete pratiti uživo na HKS TV-u.

Sličan sadržaj