Reprezentacije 🇭🇷U18

U18 reprezentacija: Njemačka bolja od Hrvatske na otvaranju Europskog prvenstva

HRVATSKA – NJEMAČKA 53:81 (10-29, 21-19, 12-20, 10-13)

U prvoj utakmici Europskog prvenstva koje se od 22. do 30. srpnja igra u Nišu, U18 Hrvatska je upisala poraz od Njemačke pri rezultatu 53:81.

Izabranici Srđana Subotića odavali su dozu nesigurnosti od samog početka utakmice. Šut nije išao od ruke, a skupilo se i izgubljenih lopti pa se prvi poeni za Hrvatsku pišu tek nakon punih pet minuta igre kada David Pavin ubacuje tricu za 3-13. Tako već na kraju prve četvrtine Njemačka ima komfornih +19, što se u kasnijim fazama utakmice nije uspjelo nadoknaditi.

U drugoj dionici hrvatski juniori pokazuju kako mogu parirati, tricom perspektivnog Tonija Bilića dolaze i na -13, no isti ritam ne uspijevaju zadržati i u trećoj dionici koja završava pri 43-68 za Mannschaft.

U posljednjih deset minuta obje ekipe pojačavaju obranu, posljedično zadnja čevrtina broji nizak broj poena s obje strane (10-13) i Njemačka upisuje pobjedu pri konačnom rezultatu od 53:81. Ukupno Hrvatska je imala dosta nepreciznosti u šutu za dva poena (27,27%), a Njemačka je dominirala i u obrambenim skokovima (39 u odnosu na hrvatskih 24).

Na hrvatskoj strani najbolji su bili Toni Bilić (5 asistencija) i Vigo Bart, upisavši svaki po 11 poena. Njemačku je do pobjede predvodio Ivan Karchenkov s 15 poena.

Srđan Subotić, trener U18 reprezentacije: “Od samog otvaranja ova je utakmica bila jednosmjerna ulica. Jednostavno, fizički su nas izdominirali odmah na početku, a mi nismo imali odgovor. Devet izgubljenih lopti u prvoj četvrtini, veliki broj prodora 1 na 1 i njihovih laganih koševa je usmjerilo utakmicu. Koliko god smo se kasnije pokušavali vratiti, cijela je utakmica bila pod kontrolom Njemačke koja je zasluženo pobijedila. Mi se sad spremamo za sljedeću utakmicu za koju očekujem da će biti teža jer je, po svemu sudeći, Turska i bolja reprezentacija od Njemačke. Sutra ćemo svakako pokušati odigrati bolje nego danas, iskontrolirati pogreške koje smo imali i ostaviti bolji dojam.”

Druga utakmica Europskog prvenstva na rasporedu je već sutra u 18:00 sati, protivnik je Turska, a osim na FIBA YouTube kanalu, moći ćete ju pratiti i na programu SportKluba.

FOTO: FIBA

Sličan sadržaj