Reprezentacije 🇭🇷U18

U18 na EP: Drama sa Švedskom pripala Hrvatskoj

HRVATSKA – ŠVEDSKA 87:85 (21-15, 15-9, 20-32, 22-22, p. 9-7)

U pretposljednjoj utakmici Europskog prvenstva u Nišu, Hrvatska je nakon produžetka slavila nad reprezentacijom Švedske s 87:85. Strast za košarkom itekako živi u juniorskim reprezentativcima – iako se radilo o utakmici razigravanja od 9. do 12. mjesta i jedna i druga ekipa pokazale su zavidnu dozu upornosti i iskonske želje za pobjedom.

Iako je Hrvatska u regularnom dijelu utakmice bila u vodstvu duže od 30 minuta, u posljednjoj se čevrtini odvijala prava drama. Krenulo se s izjednačenih 56:56, a minutu do kraja utakmica stoji na istoj točki pri 75:75. Obenjo za Švedsku polaže, a 11 sekundi do onoga što je trebao biti kraj utakmice Noa Zemljić ubacuje tricu za 78:77. Nakon time-outa Viktor Lukic-Gavric u švedskom dresu zarađuje dva slobodna bacanja, jedno pogađa i utakmica dobiva nastavak.

Ni u produžetku nije bilo drugačije – 5 sekundi do kraja izjednačenje pri 85-85, u posljednjoj sekundi Vigo Bart ubacuje koš za 87-85, Švedska traži time-out, no ‘nemoguća misija’ im ne uspijeva.

Danas najbolji hrvatski igrač Toni Bilić stradao je na samom kraju četvrte dionice pri kontaktu, zadobio je ozljedu na glavi koja je sanirana te je ispraćen pljeskom s parketa s upisana 23 poena. Noa Zemljić je postigao 19 poena, Vigo Bart 16, dok je svestrani Tin Udovičić imao 14 poena, 9 skokova, 4 asistencije i 6 ukradenih lopti.

Trener Srđan Subotić: Bila je to dobra utakmica između dvije ekipe koje su se željele nadigravati bez velikog rezultatskog pritiska kakav je bio u prijašnjim utakmicama. Dali smo dosta minuta i onim igračima koji su manje sudjelovali kako bi osjetili draž Europskog prvenstva i stekli vrijedno iskustvo, a tako će biti i sutra. Naravno, drago nam je zbog pobjede. U većem dijelu utakmice bilo je dobre igre, dobrih poteza i možemo biti zadovoljni. Sutra ćemo nastojati odigrati još jednu dobru utakmicu, posljednju na prvenstvu, i dati svim momcima da osjete Europsko prvenstvo. Jučer je pri kraju utakmice nažalost došlo do neugodne ozljede Tonija Bilića, no to će sve biti u redu s nekoliko šavova, a sutra ćemo procijeniti situaciju. Ako bude postojao ikakav rizik, sutra neće igrati.”

Sutra u 18 sati slijedi posljednja utakmica Europskog prvenstva, borba za 9. mjesto vodit će se s reprezentacijom Italije.

FOTO: FIBA

 

Sličan sadržaj